05/05/11

ΒΑΡΕΙΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ κατά του πρωθυπουργού, έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του "Μνημονίου".

ΣΜΦΩΝΑ με τη Wall Street Journal η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα ''εμφυλίου'' για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους με τους Γερμανούς να υποστηρίζουν τη λύση της εθελοντικής αναδιάρθρωσης ενώ η Γαλλία, η ΕΚΤ και η Κομισιόν εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ βουλευτικές εκλογές του 2009 η νέα κυβέρνηση αποκάλυψε ένα 'μυστικό' της προηγούμενης, ότι δηλαδή το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε δηλωθεί στα επίσημα στοιχεία της χώρας. Ο τρόπος της αποκάλυψης με τη διεθνή διάσταση που του δόθηκε, αποτέλεσε μία από τις βασικές αφορμές για την επίθεση των αγορών που ακολούθησε.  Έκανε καλά η κυβέρνηση που 'αποκάλυψε' το ελληνικό μυστικό με αυτόν τον τρόπο;

Η ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος αποκαλύπτεται με αφορμή τη δημοσιοποίηση του απαγορευμένου βίντεο του Ντομινίκ Στρος Καν στην ελληνική τηλεόραση: το ΔΝΤ είχε αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδια διαχείρισης της επερχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας ήδη από τον Ιούνιο του 2009, προειδοποιώντας ότι οι αγορές  θα αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τη χώρα, αλλά οι πολιτικοί των δύο ελληνικών κομμάτων εξουσίας επέμεναν τότε να μιλούν για «θωρακισμένη Ελλάδα» και για... λεφτά που υπάρχουν!

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.