05/11/11

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι εσωκομματικές πιέσεις προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να μην προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματός της
"Πριν μιλήσουμε για νέα βοήθεια η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες θα υλοποιηθούν κανονικά", δηλώνει προς την εφημερίδα Rheinische Post ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

ο Μάρτιν Σουλτς
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν δριμεία κριτική στην μυστικότητα της συνάντησης του Λουξεμβούργου αλλά και την σύνθεσή της.
Ποιος ευθύνεται για την πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας; Οι εμπνευστές του μυστικού δείπνου του Λουξεμβούργου ή τα ΜΜΕ που έσπευσαν να διαδώσουν την φήμη ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη; Η οργή ξεχειλίζει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για την υπόθεση με τη γερμανική εταιρία και τη διερεύνησή της από τη Βουλή έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πρωθυπουργός. Σημειωτέον ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, βάση του οποίους ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών 12 πρώην υπουργών, συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Σώματος. Ο ΛΑΟΣ, όπως και βουλευτές της ΝΔ ζητούν τη διερεύνηση και τυχόν ευθυνών του κ. Σημίτη.

Ο Α. Σαμαράς επιμένει μέχρι τέλους στην αμφισβήτηση της μνημονιακής πολιτικής, έστω κι αν αυτό μπορεί να οδηγεί σε εκλογές
Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η μείωση της φορολογίας και η αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων, αποτελούν τους κύριους άξονες στο «Ζάππειο 2», την οικονομική πρόταση που ανακοινώνει την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για το χρέος στην Αθήνα διεξάγεται όχι τυχαία στο κλείσιμο του πρώτου χρόνου ενός Μνημόνιου σε διαρκή «επικαιροποίηση» και επιδείνωση. Πέρυσι τέτοια εποχή, όταν η ελληνική κυβέρνηση επέβαλλε ως «φάρμακο» για την κρίση και την αιχμή της, την κρίση χρέους, τη μετατροπή της πατρίδας μας σε ιδιόμορφο προτεκτοράτο της Ε.Ε., των ευρωπαίων τραπεζιτών και του ΔΝΤ

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.