05/16/11

Στα 250(!) δισ. βάζει η τρόικα τον πήχυ των εφικτών αποκρατικοποιήσεων
ΕΝΑ 15ήμερο κρίσιμων εξελίξεων αρχίζει σήμερα για την Ελλάδα με τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα προσέλθουν και οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας για να υποστηρίξουν ότι "τίποτε δεν έχει γίνει σωστά και ολοκληρωμένα" από ελληνικής

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ σε ένα νέο σκληρό και αντικοινωνικό κομμάτι εφαρμογής του μνημονίου. Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η προσπάθεια της τρόικας και της κυβέρνησης να ελέγξουν το λεγόμενο μισθολογικό κόστος του δημοσίου. Στο τραπέζι πέφτει πλέον ανοιχτά η επιλογή των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, με δηλώσεις υπουργών, που ετοιμάζουν το κλίμα και τις παρουσιάζουν ως αναπόφευκτες. … …

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΕΡΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής ο «Σπάρτακος» με ερώτηση, στην οποία βεβαία οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν κωμικές…
Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD),που έληξαν με την εκλογή του Μπυρχανεντίν Χακγκιουντέρ (και των υπολοίπων μελών του νέου ΔΣ) και την…παμηγυρική σκηνή που βλέπετε στη φωτογραφία κάτω από τη σημαία της Τουρκίας, αλλά και εκείνη της… «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»!

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν είναι ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και πολιτικούς σε όλον κόσμο. Τι σημαίνει η ενδεχόμενη αποχώρησή του μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη;
Προβληματισμός επικρατεί στο επιβλητικό κτίριο της Pennsylvania Avenue στην καρδιά της Ουάσιγκτον, πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο, όπου στεγάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ – και όχι σε επίπεδο επισήμων διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης– τα «γεράκια» της Τρόικα άφησαν να διαρρεύσει στην ελληνική πλευρά ότι οι εγγυήσεις που ζητάνε οι δανειστές μας για την 5η δόση του δανείου μέσα στον Ιούνιο και για το δεύτερο πακέτο των 60 δισ. το 2012, είναι ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος των εσόδων σε Ρόδο και Κέρκυρα το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, δηλαδή το τρίμηνο της τουριστικής αιχμής της Ελλάδας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το –ύποπτο πολιτικά- “πινγκ πονγκ” των δηλώσεων των τελευταίων ημερών μεταξύ παραγόντων της Τουρκικής πολιτικής ζωής και “πηγών” του Τουρκικού ΥΠΕΞ, με το οποίο τίθενται με προκλητικό τρόπο ανύπαρκτα ζητήματα

Με πολιτική απόφαση η 5η δόση, δραματικές διαπραγματεύσεις για νέο δάνειο-νέο μνημόνιο
ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ παίρνει η "ευρωπαική επιχείρηση" αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης καθώς για πρώτη φορά καλείται στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνεδρίασης των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin η τρόικα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος στην Αθήνα.

του Χρήστου Γιανναρά*
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ πολιτικό στην Ελλάδα σύστημα έχει δώσει τις εξετάσεις του, με άνεση χρόνου, και έχει ολοφάνερα αποτύχει. Είναι ανίκανο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα: από τα σκουπίδια των πόλεων ώς την υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ενημέρωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.
Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δεν απέκλεισε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά παρέπεμψε στην έκθεση που καταρτίζει κάθε τρίμηνο η τρόικα και από την οποία θα κριθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.