05/19/11

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράξενο αυτό. Η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων βοηθάει, τότε και μόνον τότε, όταν εκφράζουν το λαό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι κοροϊδία, ή όπως σε μας, οδηγεί σε Εθνική καταστροφή.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ παραίτηση του Ντομινίκ Στρός Καν άρχισε και επισήμως η μάχη της διαδοχής με πολλά ονόματα να φιγουράρουν ήδη στη λίστα των επίδοξων.
Ευρωπαίο προκρίνουν και πάλι οι Ευρωπαίοι, αλλά βρίσκουν μπροστά τους τις ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες αλλά και τις ΗΠΑ που έχουν διαφορετική άποψη.

του Θόδωρου Καρυώτη*
ΓΙΑ ΠΑΝΩ από τριάντα χρόνια τώρα η Ελλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Τουρκία, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, είναι νομικής φύσης. Όμως, εδώ και πάνω από 25 χρόνια η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει υπερκερασθεί απ' αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ της κυβέρνησης κομπορρημονούσε, χτες, στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη. Τι, όμως, διαφήμιζε από το έργο του υπουργείου της; Μα φυσικά τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, το γεγονός ότι «πολλές επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει το νέο θεσμικό και πιο ευέλικτο πλαίσιο συνθηκών εργασίας για να προσαρμόσουν το κόστος λειτουργίας τους στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.