05/21/11

“Οδηγία” των μυστικών υπηρεσιών για τις επενδύσεις

ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΗ αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά.

O επικεφαλής του Eurogroup κάλεσε κυβέρνηση και ΝΔ να δηλώσουν από κοινού τη δέσμευσή τους στις μεταρρυθμίσεις
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μίας υπηρεσίας ανεξάρτητης από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα επιβλέπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, τάχθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των υπαρχόντων 288 ΔΟΥ της χώρας και τη συγχώνευσή τους σε 75 – 213 λιγότερες δηλαδή- προτείνει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε με σκοπό την αναδιοργάνωση των εφοριών, για την εξοικονόμηση υλικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος.

του Παύλου Ραβάνη*
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του Μνημονίου και παρά τα μέτρα που ακολούθησαν υπήρξε μία ενδόμυχη ελπίδα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει το στοίχημα.
ΣΗΜΕΡΑ ένα χρόνο μετά οι αριθμοί απογοητεύουν, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται και η βιωσιμότητα του χρέους εξετάζεται από τους ειδήμονες και αμφισβητείται, ενώ οι αγορές εκφράζουν τη δική τους δυσπιστία για τις δυνατότητες δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει το ελληνικό πρόγραμμα.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ έχει προκαλέσει σε παρασκηνιακό επίπεδο το άρθρο που υπογράφει σήμερα στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Φελέκης, για τον οποίο είναι γνωστό ότι έχει προσωπικές φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ όλοι συμφωνούν ότι ο διάδοχός του θα έχει δύσκολο έργο. Oι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας διεκδικούν για πρώτη φορά την διοίκηση του διεθνούς οργανισμού.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.