05/22/11

Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ από τους Αμερικανούς του Ντομινίκ Στρος Καν –του DSK,όπως είναι γνωστός στη Γαλλία– και ο εξαναγκασμός του σε παραίτηση ήταν αναμφίβολα άνευ προηγουμένου. Οχι ότι αισθάνθηκαν άσχημα οι λαοί όλου του κόσμου –με εξαίρεση ίσως τους Γάλλους για εθνικούς λόγους– για το μισητό «σοσιαλιστή του χαβαριού». Αλλά σίγουρα αποτέλεσε για πολλούς έκπληξη η εικόνα του σιδεροδέσμιου, πρώην πανίσχυρου αφεντικού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος μέλη του νέου κινήματος πολιτών «300 Έλληνες», τα οποία σκοπεύουν να παραμείνουν στο σημείο διαδηλώνοντας στο πρότυπο των κινητοποιήσεων που γίνονται στην Ισπανία.

Δημήτρης Καζάκης, 
Οικονομολόγος-Αναλυτής


του Δημήτρη Καζάκη*
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του μνημονίου πέτυχαν τον στόχο τους: Οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο και την εργαζόμενη κοινωνία σε απελπισία. Αυτό που δεν πέτυχαν ήταν να εξασφαλίσουν στους ευρωκράτες τον αναγκαίο χρόνο για να βρουν μια λύση για το ευρώ και την ευρωζώνη. Μια οποιαδήποτε λύση, έστω και προσωρινού χαρακτήρα. Η ίδια η ύπαρξη του ευρώ κάνει εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη, κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.