05/27/11

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και χθες στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες του Ηρακλείου, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Τρίπολης και άλλων ελληνικών πόλεων. Εδωσαν τη συνέχεια στις προχθεσινές δεκάδες χιλιάδες και προετοιμάζουν τον κόσμο για τις παρόμοιες εκδηλώσεις της Κυριακής που αυτήν τη φορά θα επεκταθούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του Eurogroup, των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, συγκαλείται στις 6 Ιουνίου με θέμα –τι άλλο;- την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντικείμενο της συνόδου θα είναι η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία μάλιστα θα κρίνει την εκταμίευση της 5ης δόσης.

ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟ ρυθμό κινούνται οι εξελίξεις στη χώρα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Στις 16:00 ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από 3,5 ώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα, στην οποία μετείχε και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης, απέστειλε την επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας.

ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, εικοτολογιών και διαβουλεύσεων σε πολλά επίπεδα για την κρίση χρέους της Ελλάδας. Νέες ανησυχίες προκαλούν δηλώσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ για ενδεχόμενη μη εκταμίευση της πέμπτης δόσης από το ΔΝΤ.

«Ωμό» και «χυδαίο» εκβιασμό, χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χθες από την Λάρισα, το δίλλημα «ή δέχεστε το μεσοπρόθεσμο ή πτωχεύετε, γυρίζετε στη δραχμή», ενώ παράλληλα μίλησε για τη δημιουργία μίας «σύγχρονης βαρβαρότητας».

«ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ» φώναζαν χθες οι χιλιάδες διαδηλωτές! «Ξυπνήσαμε… Ευρώπη, η σειρά σου τώρα» φώναζαν σήμερα οι χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» που βρέθηκαν και πάλι στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν εκ νέου με πάθος αλλά και πρωτόγνωρη ηρεμία και πολιτισμό εναντίον της οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλλει το μνημόνιο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.