05/30/11

του Γιάννη Βαρουφάκη*
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από την ευρωζώνη. Πρόκειται για ψέμα ολκής. Στις παρακάτω γραμμές εξηγώ γιατί θεωρώ κούφια την απειλή αυτή (που πρώτα αναφέρθηκε επισήμως, σαν κάτι που συζητείται στις Βρυξέλλες, από τα χείλη της Μαρίας Δαμανάκη). Δεν επρόκειτο για καθαρά λόγια. Το αντίθετο ήταν: Θολές απειλές άνευ ουσίας και συνέχειας. (Το ότι μπορεί, πράγματι, να συζητιούνται τέτοιου είδους σενάρια στις Βρυξέλλες απλώς καταδεικνύει την πολλή χαμηλή ποιότητα του διαλόγου στο βασικό κέντρο αποφάσεων της ΕΕ.)

ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ παρέμβαση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε. κάνουν λόγο οι "Financial Times" σε δύο δημοσιεύματα. Μιλούν για "δημοπρασία" της Ελλάδας καθώς και για "διεθνή κηδεμονία" στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και στις πωλήσεις περιουσίας.

ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ, ακόμη και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων εκτός των γνωστών που αποκλείονται(σε αιγιαλό, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις κλπ) , συζητά με το υπουργείο Περιβάλλοντος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Καθημερινής. Εάν το ΤΕΕ συναινέσει, με τις προτεινόμενες δράσεις του ολοκληρώνονται τα Γενικά Πολεοδομικά, ξεπερνιέται ο σκόπελος του Συμβουλίου Επικρατείας και μπαίνει φρένο στα νέα αυθαίρετα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.