06/03/11

«Θετικά» ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να αποκαλύψει ποιες είναι οι ληφθείσες αποφάσεις. Οι αποφάσεις όμως διαφαίνονται στο κοινό ανακοινωθέν Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ που εκδόθηκε και σύμφωνα με το οποίο, «συνολικά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος κατά το πρώτο έτος του προγράμματος προσαρμογής».

"Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!

ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ των καταθέσεων και των ομολόγων οκτών ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys. Ειδικότερα, πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ, Attca Bank, Εμπορική και Γενική Τράπεζα.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ η Τρόικα αναμένεται να ανακοινώσει τα συμπεράσματά της από τη νέα, τέταρτη αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής από την οποία εξαρτάται η καταβολή της 5ης δόσης

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ λάστιχο που νομιμοποιείται από την ανεξέλεγκτη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, οι μισθοί 520 ευρώ (καθαρά) για τους νέους έως 25 ετών και η ομηρεία συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που θα μπορεί να φθάσει μέχρι και 6 χρόνια, "αποτελούν προτεινόμενα μέτρα για την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας" υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, που γνωστοποίησε καθυστερημένα τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια*
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.Τόνια Αντωνίου
"Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν τόπο" τονίζουν οι 16 βουλευτές.
ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, δημοκρατίας ευθύνης και συνέπειας θέτουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 16 βουλευτές του κινήματος και ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Ο μητροπολίτης
Καλαβρύτων Αμβρόσιος
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των “Αγανακτισμένων” πολιτών που διαδηλώνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, δηλώνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Όπως επισημαίνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ιεράρχης, ένα πούλμαν με εφημέριους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αύριο βράδυ για να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία των πολιτών.

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και περιλαμβάνει τους ημιυπαίθριους στα τεκμήρια διαβίωσης
Μόλις ενάμιση μήνα μετά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη περί του αντιθέτου, προέκυψε εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και περιλαμβάνει τους ημιυπαίθριους στα τεκμήρια διαβίωσης, προβλέποντας την εφαρμογή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας επ΄αυτών. Το γεγονός σχολιάζεται από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ως πολιτική απάτη.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.