06/04/11

Βίντεο με τον απολογισμό του έργου της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους 20 μήνες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://government.gov.gr/, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή δεδομένης της επικείμενης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ του ΝΑΤΟ που θα συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο ΥΕΘΑ του ΝΑΤΟ, δεν έχει τίποτα ευχάριστο για την Ελλάδα. Αυτό που “παλεύουμε” είναι να μην υπάρξει τουλάχιστον και κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη ,όπως για παράδειγμα να δοθεί στη Τουρκία ο έλεγχος ναυτικού ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου!

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ πλέον αντίσταση εντός των κυβερνητικών κομμάτων της Γερμανίας σε μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Ικανοποίηση επικρατεί στο Βερολίνο μετά την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Αθήνα.

EΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ «παρών» στις πλατείες δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας να «φύγουν» κυβέρνηση και τρόικα. Ελπιδοφόρα η εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο ευρύτερων μαζών νεολαίας και λαού, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και πλέον αναζητούν απαντήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επιδρομή κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ  και «χοντρά» ψέματα για ένα και πλέον χρόνο επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών και βασικού συνομιλητή της Τρόικας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον «στα κάγκελα».

Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ πολιτικών προσώπων τις τελευταίες μέρες από πολίτες αποτελεί πταίσμα, θα έλεγα παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, μπροστά στην πολιτική βία και τρομοκρατία που ασκείται σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Στο «χορό» των δημοσιευμάτων που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα, μπήκε σήμερα άλλο ένα, αυτή τη φορά της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, με τίτλο «Στη ζούγκλα».
«Σε πιάνουν τα κλάματα βλέποντας την Αθήνα» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στο οποίο το κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται ως ένα είδος εμπόλεμης ζώνης.

Τζον Πέρκινς
ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ..
Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ*
Η συνέχιση της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι φανερό ότι έχει αρχίσει να γίνεται προβληματική.
Σταδιακά, λαμβάνει διαστάσεις άγνωστες αλλά και επικίνδυνες για τη χώρα. Η εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων μας βοήθεια ήταν σε κάθε περίπτωση αξιέπαινη, αφού μας δάνεισαν ένα μεγάλο ποσό, ώστε για τρία τουλάχιστον χρόνια να μην έχουμε ανάγκη «τις αγορές» για να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.