06/24/11

ΜΗΝΥΣΗ στο γερμανικό περιοδικό «Focus» κατέθεσαν έξι έλληνες δικηγόροι, που κατηγορούν το έντυπο για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και .προσβολή ελληνικών κρατικών συμβόλων. Μάλιστα, η εισαγγελία Αθηνών όρισε στις 29 Ιουνίου για πρώτη φορά έρευνα της υπόθεσης, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα διεξαχθεί δίκη, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας από τους έξι δικηγόρους.

ΩΜΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ κύριου άρθρου στο οικονομικό τμήμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine: «Αποτυχία στην Ελλάδα». Η ουσία του άρθρου εξαντλείται ουσιαστικά στις τέσσερις πρώτες λέξεις του: «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»! 

ΚΑΤΑ 53 λεπτά (!) την ημέρα, δηλαδή κατά 1,6% αυξάνονται τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από την 1η Ιουλίου. Ο κατώτατος μισθός του πρώτου κλιμακίου ορίζεται σε 751,39 ευρώ για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, από 739 ευρώ, και φτάνει τα 1.037,13 ευρώ, από τα 1.020 ευρώ, για έγγαμο με 3 τριετίες. Αυτά προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ που να προσφέρει πραγματική λύση και να είναι προσιτή και ελκυστική σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, χωρίς «τιμωρητικούς» όρους κάνει η ΠΟΜΙΔΑ στο ΥΠΕΚΑ για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων.

Θα συμμετάσχουν 60 - 70 τράπεζες και ασφαλιστικές – Καταλύτης η ΕΚΤ και το EFSF για να αποφευχθεί credit event.  
του Πέτρου Λεωτσάκου 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ, δηλαδή το rollover των ελληνικών ομολόγων, έχει ήδη ξεκινήσει και πλέον με βάση τα πρώτα στοιχεία περίπου 60-70 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες είναι θετικές να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διαδικασία εθελοντικά από τις πρώτες επαφές που έχουν υπάρξει. Ακόμη η διαδικασία είναι σε επίπεδο επαφών αλλά κατ΄ ουσία η διαδικασία ξεκίνησε.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.