06/26/11

Πέντε ερωτήσεις λίγο πριν το ενδεχόμενο τέλος όλων των απαντήσεων - ενόψει του κρίσιμου δεκαπενθήμερου - 

Η αγορά χρόνου και η ερεβώδης ηδονή του "τέλους"

Η φράση της ημέρας στην Ευρωζώνη είναι "αγοράζουμε χρόνο". Το είπε προχτές και η Μέρκελ. Χρόνο για ποιον και γιατί; Ο χρόνος της ευρωκρατίας και ο χρόνος των αγορών είναι διαφορετικός.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υποτέλειας, εθνικής μειοδοσίας και λαϊκής καταλήστευσης αφού εξήντλησε όλο το οπλοστάσιο των ψευδολογιών της εξαπάτησης και της ασύδοτης κινδυνολογίας προσφεύγει στο εφεδρικό σώμα κάποιων υποτιθέμενων προσωπικοτήτων ευρύτερου κοινωνικού κύρους.

ΜΠΟΡΕΙ η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να ανεβάζουν τα ποσοστά τους στο εσωτερικό, για τους Ευρωπαίους όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ήδη το "μαύρο πρόβατο". Η άρνησή του να αποδεχθεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

ΣΕ ΑΡΘΡΟ του αναλυτή Τόρστεν Ρίκε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τονίζεται ότι «η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ένα νέο επεισόδιο τύπου Lehman Brothers» και υπογραμμίζεται ότι το ζήτημα δεν είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά η αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προετοιμαστούν για μια τέτοια περίπτωση.

του Γιάννη Ελαφρού*
ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και περικύκλωση - αποκλεισμός της Βουλής από σωματεία και συνελεύσεις.
Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα! Μπαίνουμε σε βδομάδα αποφασιστικής αναμέτρησης του κινήματος και του εργαζόμενου λαού με τη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

του Γιάννη Κυριακάκη
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ; Πάντα υπάρχει άλλος δρόμος όταν ο μονόδρομος οδηγεί στην καταστροφή. Στο δρόμο αυτό συγκλίνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις που διατυπώνουν μια ανατρεπτική πρόταση προς τον αγωνιζόμενο λαό των εργατικών αγώνων και των πλατειών. Σκοπός του σημειώματος που ακολουθεί δεν είναι να αναλύσει το πρόγραμμα αυτό αλλά να σταθεί σε κάποιες πλευρές του που έχουν αναδειχθεί στη δημόσια συζήτηση. 

του Νίκου Ντάσιου
ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ υποχώρηση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρωθυπουργός σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που οδηγεί ντε φάκτο στην πτώχευση του λαού και στη μετατροπή της χώρας σε αποικία. Επιλέγει τη μη ψήφισή του, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με προοπτική να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και εν μέσω «θριαμβολογίας» για το νέο δάνειο που έχει διασφαλίσει.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.