07/13/11

«Πρόσθετο ψυχολογικό μήνυμα» προς τις αγορές χαρακτηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενδεχόμενη έκτακτη σύνοδο κορυφής με αντικείμενο την κρίση στην ευρωζώνη.
Ενώ η αγωνία για το μέλλον του ευρώ και της ευρωζώνης κορυφώνεται από τη στιγμή που και η Ιταλία μπήκε στο στόχαστρο των αγορών, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται καθησυχαστικός.

ΣΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που θα προκαλέσει τυχόν διάλυση της ευρωζώνης αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, που ούτε λίγο – ούτε πολύ προτείνει ως μια καλή λύση την στάση πληρωμών στην Ελλάδα.

Τον τρόπο τακτοποίησης των αυθαιρέτων, εντός και εκτός σχεδίου, εξετάζει η κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα την παρουσίαση προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων στη δόμηση και την αρχιτεκτονική σε μικρούς οικισμούς της χώρας και σε περιοχές εκτός σχεδίου, χρησιμοποίησε τον όρο «νομιμοποίηση» για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα αυθαίρετα, παραπέμποντας ωστόσο σε λογική τακτοποίησης κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ επικρατεί πλέον σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της Ευρώπης, εν μέρει όμως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τυχόν κατάρρευση της Ιταλίας θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης και σε μία νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για το ορατό, πλέον, ενδεχόμενο «βελούδινης» χρεοκοπίας της χώρας καλείται να τραβήξει η κυβέρνηση καθώς η επιμονή της Γερμανίας και των άλλων χωρών του Βορρά σε αναδιάρθρωση χρέους, με συμμετοχή των ιδιωτών, δείχνει προς το παρόν να οδηγεί, αναπόδραστα, σε υποβάθμιση της Ελλάδας στην βαθμίδα της επιλεκτικής πτώχευσης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.