08/14/11

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ δεν θα χρειαστεί δεύτερο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Λισαβόνα.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ λόγους της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ΥΠΕΞ της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, την περασμένη Πέμπτη, ήταν η ανάγκη να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία Αθήνα και Λευκωσία, ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες τουρκικές αντιδράσεις, με αφορμή τις απειλές που εκτόξευσε η Άγκυρα για τις σχεδιαζόμενες υποθαλάσσιες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ που ξεκινούν στις 21 Σεπτεβρίουη του '11.

"Μην παίρνετε χαρτονομίσματα από την Ελλάδα" προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ο Βρετανός βουλευτής των Τόρις, Τζον Ρέντγουντ, τονίζοντάς τους να αποφεύγουν τα χαρτονομίσματα ευρώ τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων φθίνουσων ευρωπαϊκών κρατών.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της κυπριακής κυβέρνησης να συνεχίσει απαρέγκλιτα τις προγραμματισμένες έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκφράζει , σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής , η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου , Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.Η ΦΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ στον οικονομικό αναλυτή και σύμβουλο του Γάλλου Πρωθυπουργού Φιλίπ Σαλμέν και ίσως δεν είναι τυχαία ενόψει και τη συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί την Τρίτη καθώς ίσως τα όσα λέει στην εφημερίδα RealNews ίσως αποτελούν μέρος των σεναρίων για το μέλλον της χώρας μας την ώα που οι μεγάλες χώρες μπαίνουν στο στόχαστρο των αγορών και βλέπουν ότι δεν θα μπορούν επ' αόριστο να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα.

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ τα προβλήματα της οικονομίας μας γινόμαστε και ρεζίλι των τούρκων , καθώς οι γείτονες μας ισχυρίζονται ότι μας κάνουν χάρη που αναβάλλουν την είσπραξη των χρεών μας που δεν τους πληρώνουμε για το φυσικό αέριο που αγοράζουμε . Και ισχυρίζονται πως κάποιοι προτείνουν να γίνει η πληρωμή χρεών με την παροχή δημόσιας περιουσίας ή νησιών ,στην Τουρκία!!!!

Ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτιμά ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους.

Η ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που διαμορφώθηκε σιωπηρά τα τελευταία χρόνια χωρίς τη συμμετοχή των λαών της Ευρώπης είναι ότι οι χώρες που έχουν ελλείμματα (δηλαδή όλες) θα χάνουν την κυριαρχία τους σε όλα τα θέματα, αρχίζοντας με τα νομισματικά, με αντάλλαγμα μια πενιχρή αλληλεγγύη από τις πλεονασματικές χώρες (τη Γερμανία και τους δορυφόρους της), η οποία πάντως δεν θα λύνει το πρόβλημα χρέους, δεν θα οδηγεί σε ανάπτυξη και αυτή η ομηρεία θα εξελίσσεται σε ομηρεία για πάντα.

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει παρά «σταδιακά» και όχι κατ΄ανάγκη τόσο γρήγορα όσο θα το επιθυμούσε γιατί η ευρωζώνη πρέπει να εξασφαλίσει την ένταξη των πολιτών, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.