09/15/11


Αγαπητοί φίλοι, αντί να απαντήσω σε επιμέρους σχόλιά σας για διάφορα πρόσωπα και πράγματα της τελευταίας περιόδου θα σας περιγράψω τα χαρακτηριστικά ενός φανταστικού γενικού πολιτικού τύπου που καμώνεται «μεταρρυθμιστής» με διαφορετικά χρώματα.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ για τους Έλληνες πολίτες ήταν μια από τις πιο κωμικοτραγικές των τελευταίων ετών. Η φορτισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε από το πρωί για την πολυσυζητημένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί και αν τελικά θα πάρουμε την έκτη δόση, επέτεινε την ανησυχία των πολιτών που κάθε μέρα αντιμετωπίζουν νέα δεδομένα.

ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ποια είναι η κινητήρια δύναμη του συστήματος; Ποιο είναι το καύσιμο για να λειτουργεί η μηχανή του κράτους που μας καταδυναστεύει; Και βέβαια το έχετε σκεφτεί… Το χρήμα.
Από τη μία πλευρά: Υπάρχουν οι τράπεζες που εδώ κ δεκαετίες με παράνομες χρεώσεις, αντισυνταγματικά πανωτόκια, δάνεια, πιστωτικές, ληστρικά επιτόκια, μας κατακλέβουν.

ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι οικονομολόγοι της αγοράς αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία διαρκώς πέφτει έξω από τους δημοσιονομικούς της στόχους. Αυτό υποστηρίζει με άρθρο στο New York Book Review και το Reuters ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος

Στη σκιά της υποβάθμισης των δύο γαλλικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody's συνεδριάζουν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης, παρουσία των CEOs μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ασίας.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ευρωζώνη είναι εύγλωττα: 22,7 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων 15,7 εκατ. στην ευρωζώνη και 3,1 εκατ. νέοι άνεργοι κάτω των 25 ετών.

Ο ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και στρατιωτικής στρατηγικής, συνεργάτης του περιοδικού "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ", Στέλιος Καναβάκης, αναλύει αποκλειστικά για το DEFENCE-POINT.GR το σκηνικό όπως πλέον διαμορφώνεται…

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που η χώρα βυθίζεται σε πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, και οι πρόσθετοι φόροι και περικοπές μισθών «σπρώχνουν» την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένας «άσος στο μανίκι». 

ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΥΡΟ «ψυχρού πολέμου» εισέρχονται οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις όπου θα επιβιώσει ο πλέον αποφασισμένος αλλά και αυτός που θα διαχειριστεί τα νέα δεδομένα στην περιοχή πιο αποτελεσματικά η οποία αναμένεται να διέλθει από μία περίοδο κοσμογονικών αλλαγών.

ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑ στην οθόνη της τηλεόρασης, να κραυγάζεις όπως παλιά (σα να μη συνέβη τίποτα στο μεταξύ, δηλαδή) στη θέα του αρχηγού σου, που -ανάμεσα σε σαρδάμ και παύσεις- σου ξαναπούλαγε το ίδιο χιλιοειπωμένο, και απολύτως εξοργιστικό παραμύθι, περί δημοκρατίας, πατριωτισμού και σοσιαλισμού, που τάχα μου, αποτελούν τα αγνά κίνητρα τού τρέχοντος ασύστολου, και μέχρις αηδίας υποτελούς, κανιβαλισμού του.

του Μιχάλη Χαραλαμπίδη  
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι όταν το υπαρκτό πολιτικό προσωπικό της χώρας, όλων των χρωμάτων, μιλά για ανάπτυξη επαναλαμβάνει κατά πληκτικό τρόπο την λέξη χωρίς να ξέρει τι σημαίνει.

της Σοφίας Βούλτεψη
ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.

Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.

ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΑ, διαβάζω περισσότερα και σκέφτομαι... μα μπορεί τελικά να είμαστε σαν λαός τόσο αφελείς; Είναι δεδομένο πως σήμερα η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρίσκεται υπό κατοχή. Και η κατοχή έχει συντελεσθεί, επειδή μία παρέα από μηδενικής ικανότητας πολιτικών, σχεδιασμένα και μέσα από πολλά ψέμματα, κατέλαβαν την εξουσία στην χώρα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.