09/16/11

Όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου που ακολύθησε τη συνεδρίαση του Eurogroupο στην Πολωνία ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα ληφθούν τον Οκτώβριο με βάση τα συμπεράσματα της τρόικα ενώ σημείωσε ακόμα πως υπήρξε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων.

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Ιούνιο η εκταμίευση της 5ης δόσης είχε μετατραπεί από τους δανειστές σε θρίλερ. Οταν για μερικές ώρες είχε φανεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει, το ευρωπαϊκό «ιερατείο» πανικοβλήθηκε από το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων εξελίξεων και με σειρά δηλώσεων διαβεβαίωνε όχι μόνο ότι η 5η δόση θα καταβληθεί, αλλά και ότι δρομολογείται νέο δάνειο. Οταν ο κίνδυνος κατάρρευσης απομακρύνθηκε, επανήλθε στα ίδια.

Ο «Όμηρος» - η πλατφόρμα - γεωτρύπανο της Νoble Ηomer Ferrington - ξεκίνησε αργά με πορεία 333 μοιρών, την μήκους 100 ναυτικών μιλίων (185 χλμ.) διαδρομή του, από το σημείο που πραγματοποίησε γεώτρηση στο οικόπεδο ΝΟΑ του Ισραήλ, με προορισμό το σημείο γεώτρησης στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη».

ΣΥΝ θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά": Τα παραπάνω τονίζει η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, σε ανακοίνωσή της έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ για παράδειγμα την οικονομία των Παπούα: το δημοσιονομικό της πλεόνασμα κυμαίνεται περίπου στο 0,70% του ΑΕΠ, η ανεργία στο 1,8%, το δημόσιο χρέος είναι μόλις 26% του ΑΕΠ ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ κυμαίνονται στο 7%. Τα στοιχεία αυτά φαντάζουν ονειρικά και είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα 'σκότωνε' για να τα κάνει δικά της.

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να ληφθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά*, η οποια παύθηκε απο τα καθήκοντά της.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ που ολοένα και μας αγγίζουν στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα που μοιάζει να μην ελέγχει πλέον την επιθετικότητά της ,προχώρησε σε μία κίνηση που αν και περιλαμβανόταν στα σενάρια που η Αθήνα έχει επεξεργαστεί,δεν αναμενόταν να εκδηλωθεί τόσο γρήγορα.

του Νίκου ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
- Να σου έχουν λεηλατήσει το μισθό.
- Να σου έχουν στερήσει τη σύνταξη.
- Να σου έχουν αυξήσει τα εισιτήρια στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό (που τα τρένα του κινούνται πλέον ανά μισάωρο!) κατά 40%.

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να εξέλθει από το στρατιωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες το απόγευμα στις 15.09 την διενέργεια σεισμικών ερευνών από τέσσερα νορβηγικά σκάφη (ένα βασικό και τρία συνοδά) σε μια θαλάσσια έκταση νοτιοανατολικά της Μεγίστης και δυτικά της Κύπρου σε σχετικά μικρή απόσταση από τις ακτές της τελευταίας.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.