09/19/11

ΕΝΤΟΛΗ για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες για το έλλειμμα του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά  που προκάλεσαν πολιτική θύελλα, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

του Δημήτρη Καζάκη*
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. Για ορια­κή στιγμή έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλο.

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ τροχιά κινούνται στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές τόσο τα spread των ελληνικών ομολόγων λόγω της αναποτελεσματικότητας της ελληνικής οικονομίας όσο και τα αντίστοιχα της ευρωπεριφέρειας, λίγες μέρες ύστερα από τα αναποτελεσματικά συμβούλια των Eurogroup και Ecofin.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να δώσουν έναν ακόμη μισθό σε ετήσια βάση.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ εξομείωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνων του πετρελαίου κίνησης, ζητάει η τρόικα από την κυβέρνηση, σύμφωνα ωστόσο με κάποια σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας απαιτεί... άμεσα την πλήρη εξίσωση των φόρων.

- Από την τρόικα εξαρτάται η 6η δόση, λέει ο Σόιμπλε.               
- Επαναφέρει σενάρια εξόδου από το ευρώ ο Ζίχοφερ.
Με εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει κυκλοφορεί το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Focus .

Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης.
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν τάχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος» της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.