09/30/11

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας το πρώτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, επιχειρεί μια διαρκή επίθεση με στόχο την απαξίωση, την υποβάθμιση και εντέλει τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Εκρηκτική θα είναι η κατάσταση σε σχολεία και πανεπιστήμια με τη νέα χρονιά.

γράφει η Μιλένα Αποστολάκη*
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ της δανειακής σύμβασης του μνημονίου, η ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η σταδιακή υλοποίηση των μέτρων που περιέχονται στις δανειακές συμβάσεις συνιστούν αποφάσεις οι οποίες είχαν ως στόχο να οικοδομήσουν εκείνο το τείχος που θα θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. 

γράφει ο Β.Α. Κόκκινος*
Κατά το άρθρο 1 παρ. 2 του Συντάγματος, θεμέλιο του πολιτεύματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι η λαϊκή κυριαρχία. Αυτό σημαίνει, πως κάθε κυβέρνηση της χώρας οφείλει να τηρεί το προεκλογικό της πρόγραμμα, βάσει του οποίου εξελέγη ώστε να έχει την ενεργητική νομιμοποίηση εκ της λαϊκής κυριαρχίας. Διαφορετικά δεν πληροί τον όρο αυτής και δεν στηρίζεται στο λαό, είναι δε πραξικοπηματική.

Διαβάζω ότι το ιταλικό νομοσχέδιο περί ιστολογίων εισάγει ένα στάδιο συνεννόησης αυτού που αισθάνεται θιγόμενος με το ίδιο το μέσο. Όποιος θεωρεί ότι έχει αναρτηθεί ένα συκοφαντικό κείμενο, αποστέλλει στον blogger ένα e-mail ζητώντας αποκατάσταση ή μια ανάρτηση απαντητικής επιστολής.

Ένας από τους παράγοντες που μπλοκάρουν τη λύση του Κυπριακού, με την αδιαλαξία του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε "πάγωμα" των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, ως τη λύση του... Κυπριακού!

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ έφτασε η συζήτηση για τις απειλές της Τουρκίας απέναντι στην Λευκωσία, αλλά και στις Βρυξέλλες, με αφορμή τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.