10/02/11

του Σταύρου ΛΥΓΕΡΟΥ
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αμφισβητήσεις ευθέως ένα δικαίωμα του αντιπάλου σου, προσπάθησε να το υπονομεύσεις, σχετικοποιώντας το, μετατρέποντάς το σε διαφορά και διασυνδέοντάς το με άσχετες διπλωματικές διελκυστίνδες. Η συνταγή είναι παλιά, αλλά δοκιμασμένη.

ΣΑΝ ΝΕΑ "ψήφο εμπιστοσύνης" ερμηνεύει η κυβέρνηση την υπερψήφιση της διάταξης για το χαράτσι απ' όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές την περασμένη Τρίτη. Το κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, προσδεδεμένο στην τρόικα, παραμένει προσκολλημένο στην εξουσία, την ώρα που στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα κατρακυλάει σε ποσοστά 15%, η Ν.Δ. αγκομαχάει και η κοινωνία αναζητεί λύσεις έξω από το δικομματικό πλαίσιο.

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και μια καινούργια ιδέα. Η ιδέα αυτής της εβδομάδας συμπυκνώνεται σε μια αγγελία. «Ελλάδα: πωλείται όπως είναι… επιπλωμένη έναντι 125 δισ. ευρώ». Εμπνευστής της τελευταίας ιδέας «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω της απογύμνωσής της είναι η εταιρία συμβούλων στρατηγικής (sic!) Roland Berger, με έδρα το Μόναχο, τακτικός συνεργάτης της γερμανικής κυβέρνησης που, κατά τις πληροφορίες, παρήγγειλε και την πρόταση αυτή.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.