11/01/11

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι «η μόνη λύση για την Ελλάδα»
ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Στο προεκλογικό “Ε, Πρόεδρε!” προειδοποιούσα για το “πρώτο θανάσιμο αμάρτημα” στη διαχείριση μιας κρίσης με τα παρακάτω χαρακτηριστικά λόγια:
“Πρόεδρε...SOS! Το 60% τουλάχιστον της αποτυχίας της πολιτικής οφείλεται στον μη υπολογισμό του “Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών”. Άλλο επιδιώκεις, άλλο προκύπτει. “Σπέρνεις σιτάρι, φυτρώνει κριθάρι”.

ΕΝΤΕΛΕΙ, το νέο μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις 28 Οκτωβρίου 2011, ήταν αρκετό για να πανικοβάλει την τοπική διοίκηση των ανδρεικέλων. Μέσα σε λίγα 24ώρα, κατελήφθησαν από απόλυτο πανικό, και διά στόματος του τελευταίου απογόνου της δυναστείας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κατέθεσε στον πρωθυπουργό και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρητοποιηθεί. Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της η Μιλένα Αποστολάκη εκφράζει «την κατηγορηματική διαφωνία της» με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, θεωρεί «χρέος της να αντισταθεί σ’ αυτή τη λαθεμένη επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας».

«Η πρωτοβουλία Παπανδρέου αιφνιδιάζει τη γερμανική κυβέρνηση», παρατηρεί η Zeit. «Ο Παπανδρέου προκαλεί σύγχυση στους Έλληνες με το δημοψήφισμα», «Η Ελλάδα διακινδυνεύει τη συμμετοχή της στο ευρώ» είναι μερικοί τίτλοι.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.