11/07/11

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πασόκ-ΝΔ, το πολιτικό αυτό μόρφωμα του ιερατείου της ΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, νέο στοιχείο στο κάδρο το κόμμα της ΝΔ το οποίο εντάσσεται πλέον στο μνημονιακό μπλοκ, παρά τις περί του αντιθέτου μέχρι τώρα κορώνες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Γιώργου Παπανδρέου να αναγγείλει ως πρωθυπουργός της χώρας δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης, μόλις είχε συναποφασίσει για την κατάρτισή της στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, προκάλεσε τις γνωστές αντιδράσεις που τον ανάγκασαν μέσα σε τρεις μέρες να το αποσύρει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες εξετάζουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις για τις επιπτώσεις που θα έφερνε στις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια πιθανή έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, δίνοντας νέα διάσταση στο σίριαλ «ευρώ ή δραχμή» που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες.

ο Νίκος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο Real.gr
Η ΠΡΟΤΑΣΗ Παπανδρέου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση υπήρξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, επιεικώς ατυχής. Οδήγησε σε μεγάλη αναταραχή την παγκόσμια οικονομία, σε νευρική κρίση την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική σκηνή και, εν τέλει, σε παραίτηση του πρωθυπουργού.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.