12/09/11

του Σταύρου ΛΥΓΕΡΟΥ
Πριν ακόμα εισβάλει στη ζωή μας το Μνημόνιο, γράφαμε σ’ αυτή τη στήλη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση χωρίς μια πολιτική που να συνδυάζει ταυτοχρόνως τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αξιοποίηση των πολλών λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας και ένα επαρκές κούρεμα του χρέους. Δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί με ταυτόχρονη αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τα ταξιδάκια του ο τέως. Όπως έκανε και στη διάρκεια της διετούς πρωθυπουργίας του, έτσι και τώρα, δρόμο παίρνει – δρόμο αφήνει για ένα ακόμα ταξιδάκι. Για μια φορά ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι δεν του καίγεται καρφάκι για όσα γίνονται στη χώρα και στο κόμμα. 

Ο πρωθυπουργός-τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στις Βρυξέλες επιβεβαίωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να ακολουθήσει τα λοιπά κράτη της ευρωζώνης στο ούτως ή άλλως θνησιγενές σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας -που αποφασίστηκε εχθές- και κατ’ αυτόν τον τρόπο η ένταξή της στο πλαίσιο των νέων όρων μεταφέρεται για το …2015! 

Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ και η αβεβαιότητα συγκαλύπτεται, εν μέρει, με την ειδησεογραφία γύρω από όσα κρίσιμα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Δεν νοσεί μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρος ο καπιταλιστικός κόσμος.

Η κρισιμότερη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των τελευταίων ετών πραγματοποιείται χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να συμφωνήσουν στα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που απειλεί το μέλλον της ζώνης του ευρώ. Στη δίνη των αγορών βρίσκεται η ευρωζώνη μετά και την προειδόποιηση του οίκου Standard & Poor’s για υποβάθμιση της ΕΕ.

Το CRASH Δεκεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα σήμερα, 9 Δεκεμβρίου …KAI MAZI ένα… άπαιχτο CD: «Τα πολιτικά μουνάτα». Εκπομπή-όπερα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ με σχόλια δικά του και γαμοτράγουδα του ελληνικού λαού, που «ξεβρακώνουν» το πολιτικό σύστημα.

Την κατάρευση του ΠΑΣΟΚ και τη θεαματική άνοδο της Αριστεράς και ειδικώς του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση (βαρόμετρο) που διενήργησε η Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή

Την Αρκαδία επισκέφθηκε, πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, ο οποίος το μεσημέρι είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ενώ νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

ΚΟΛΑΦΟ για την ικανότητα του ελληνικού κράτους να προωθήσει και να φέρει εις πέρας μεταρρυθμίσεις αποτελεί η έκθεση του ΟΟΣΑ για την κεντρική διοίκηση στην Ελλάδα. «Μέχρι στιγμής ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε τη δυνατότητα για μεγάλες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt η Κάρολάιν Βάρλεϊ, εκ των συντακτών της έκθεσης. 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.