ΠΑΣΟΚ: Άλμα …στο κενό

ΤΟ ΠΑΣΟΚ διανύει τη χειρότερη περίοδο από της ίδρυσής του, με αμφισβητούμενη ηγεσία, με μονοψήφιο ποσοστό αποδοχής στην ελληνική κοινωνία, χωρίς ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα και το σημαντικότερο με αδρανή κομματικό μηχανισμό και εκτός λειτουργίας όλες τις κομματικές του οργανώσεις ετοιμάζεται για το μοιραίου άλμα ...στο κενό.

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ηγετικής ομάδας του Πασόκ τα τελευταία δύο χρόνια ετσιθελικά, αντιδημοκρατικά και συνωμοτικά οδήγησε την χώρα στην πιο σκοτεινή περίοδο της νεότερης ιστορίας της, εφάμιλλη και με αυτήν της δικτατορίας των συνταγματαρχών 1967-73, μετέτρεψε το πάλαι ποτέ κόμμα της "αλλαγής" και της "ελπίδας" σε κύριο εκφραστή της νέας τάξης, των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών τοκογλυφικών κέντρων, του πιο βάρβαρου νεοταξικού νεοφιλελευθερισμού.

ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ καταγεγραμμένη ταυτότητα η ηγετική ομάδα του Πασόκ επιδιώκει μια "εξυγίανση" και "επανεκκίνηση"  δια της αλλαγής προέδρου του κινήματος. Ενός προέδρου που θα "αναδυθεί" από το σινάφι των αυλοκολάκων της τρόικας και  νεκροθαφτών της ελληνικής κοινωνίας.

…σκιές και ευθύνες στους επίδοξους ηγέτες

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ στελέχη που εμφανίζονται, προβάλλονται και προωθούνται σαν οι επίδοξοι ηγέτες του Πασόκ, Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοϊδης κ.α., λόγω της ανάλγητης αντικοινωνικής τους πολιτικής και  της ένθερμης προσήλωσης τους στις εντολές της τρόικας δεν αναμένεται να έχουν έστω και την ελάχιστη κοινωνική αποδοχή γιατί είναι υπεύθυνοι ενώπιον του ελληνικού λαού για τα δεινά που συσσώρευσαν στη πατρίδα.

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Πασόκ με νέα ηγεσία δεν θα συμβάλει στο ελάχιστο στην προσδοκώμενη εξυγίανση εάν δεν προηγηθεί μια σε βάθος αυτοκριτική στα πεπραγμένα της τελευταίας μαύρης περιόδου διακυβέρνησης 2009-2012, με τον απαραίτητο καταλογισμό ευθυνών για την περίοδο που η χώρα σύρθηκε συνωμοτικά και δόλια στο ΔΝΤ, για την υπογραφή της απεχθούς Δανειακής Σύμβασης που χαρακτηρίστηκε «εθνική προδοσία» από έγκριτους συνταγματολόγους, γαι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής  και ακόμα για τα μύρια όσα δεινά που αντισυνταγματικά μεθόδευσε και επέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα του Πασόκ στην ελληνική κοινωνία.

ΜΕΤΑΞΥ άλλων και το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ, στην ηλεκτρονική του έκδοση,  με χθεσινό (8/1/2012) άρθρο του με τον τίτλο «Εως ότου καταδικασθούν…», βάζει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ευθυνών και παρέμβασης της δικαιοσύνης, γράφοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, «…οι κατ' επάγγελµα δηµοκράτες όταν τρίζει η καρέκλα τους, είτε όταν διαφαίνεται στο βάθος του τούνελ η Νέµεσις, επιδίδονται σε ύβρεις και συκοφαντίες…», ο αρθογράφος του άρθρου και άσπονδος φίλος του Γ. Α. Παπανδρέου, κος Σταύρος Ψηχάρης, δεν αναφέρεται βέβαια μόνο στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και σε ολάκερη την ηγετική ομάδα του Πασόκ στην οποία προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι επίδοξοι ηγέτες του κινήματος. 

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, προκειμένου το Πασόκ να γυρίσει σελίδα, εάν το επιθυμεί, και να απαλλαχτεί από τα μνημονιακά βαρίδια πρέπει να προκρίνει σε βάθος αυτοκριτική μαζί και καταμερισμό ευθυνών, διαδικασία όμως που θα πρέπει να ξεκινήσει με συνεδριακές διαδικασίες, από την βάση του, εάν υπάρχει τέτοια, και όχι από τον κομματική νομενκλατούρα η οποία επέβαλε, στήριξε και συντηρεί την πολιτική του απεχθούς μνημονίου. 

ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ αυτοκριτική του Πασόκ στην κοινωνία, μπορεί να έχει συγκρούσεις, αναθέματα, διαγραφές και διασπάσεις αλλά ίσως να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας γενικότερης αναμόρφωσης του νοσούντος ελληνικού πολιτικού συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου