«Αγανακτισμένοι» στις πλατείες…

ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ πλέον τον ετεροχρονισμό των εκλογών τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, φαίνεται να εκχωρούν αυτοκρατορικές εξουσίες στον εκλεκτό των αγορών και δοτό πρωθυπουργεύοντα Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου αυτός και η κυβέρνησή του να εφαρμόσουν τις προσταγές της τρόικας και της διεθνούς του μαύρου χρήματος.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, για τους διοικούντες και τις αγορές, την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας, Παπούλιας, Παπαδημός και συγκυβέρνηση αποφάσισαν να επιβάλλουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τα όποια μέτρα συναντούν αντιδράσεις στο κοινοβούλιο, ενέργεια που βέβαια παρακάμπτει και «αποενοχοποιεί» τους βουλευτές αλλά είναι αντισυνταγματική και θυμίζει άλλες γκρίζες εποχές του κοινοβουλευτικού βίου αφού παραβιάζει κατάφορα το σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 44, παρ. 1 ορίζει με σαφήνεια τα εξής:
ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ - MEPOΣ TPITO - Όργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
«Άρθρο 44, §1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ….»
ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας,  η αναποτελεσματικότητα της αριστεράς και η ανεπάρκεια των συνδικαλιστικών φορέων ανοίγουν ορέξεις σε δανειστές και κερδοσκόπους οι οποίοι κανιβαλίζουν επάνω το κουφάρι του ελληνικού λαού. Το σαθρό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του παραδομένο στην εξουσιαστική μέθη παρακολουθεί άβουλο, αδιάφορο και ανίκανο να επέμβει τον επιθανάτιο ρόγχο της πατρίδας. 

Οι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» στις πλατείες, που πρόβαλαν το 2011 σαν ελπίδα και μοχλός ανατροπής θα πρέπει ίσως να πάρουν και πάλι τις θέσεις τους στο μετερίζι μιας ακόμα προσπάθειας για την προάσπιση του Συντάγματος, την αποτροπή νέων εκτροπών,  την σωτηρία του λαού και της πατρίδας.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο και ο χρόνος λίγος …

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου