Ο Γιώργος ξανά υποψήφιος με όχημα την πρόταση της Άννας;

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ χθες, αμέσως μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο: πουθενά δεν είπε ότι ο ίδιος ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, τον Μάρτιο.

ΣΗΜΕΡΑ το επιβεβαίωσε ο αυθεντικότερος ερμηνευτής των χρησμών του, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM (στον Δημήτρη Τάκη). «Θα το κρίνει τότε ο ίδιος», είπε, και όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε χθες όταν ζητούσε εκλογή ηγεσίας από τον λαό τον Μάρτιο, προσθέτοντας ότι δεν συζητά τίποτα άλλο.

ΞΕΡΕΙ ότι αν ξεκινούσαν τώρα οι διαδικασίες δεν θα είχε καμιά δυνατότητα να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Μεταθέτοντας, όμως, την υπόθεση -διαδοχή για τον Μάρτιο ελπίζει ότι θα έχει βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του και θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος!

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του αυτό τον βοήθησε αποφασιστικά η πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου για ανάδειξη νέας ηγεσίας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το «κούρεμα» των ομολόγων και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Με την πρότασή της -θυμίζουμε- συντάχθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ σιωπηρά την απεδέχθη και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας κατάλαβε σήμερα ότι ενδεχομένως πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια παραμονής Παπανδρέου στην ηγεσία και στην ομιλία της ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα (μέσα στο Μάρτιο) εκλογής ηγεσίας και -σε έκτακτη περίσταση- εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΑΚΟΜΗ και έτσι, όμως, ποιος μπορεί να απαγορεύσει στον Γιώργο Παπανδρέου να είναι πάλι υποψήφιος μετά από δυο μήνες;

ΕΝΩ ΑΝ η εκλογή γινόταν τώρα, με τη δημοτικότητά του στα τάρταρα, δεν θα διανοείτο να κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου