Δημήτρης Καζάκης : «Η κοινωνία είναι έτοιμη, το σύνθημα περιμένει…»

Πρωτοφανούς  αναξιοπρέπειας  χαρακτηρίζει  ο Δημήτρης Καζάκης  τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Marconi Radio 96,1 F.M." .

Η  αποδοχή  πρωτίστως  της ενίσχυσης του ρόλου του Ράιχενμπαχ  συνιστά ένα τεράστιο ατόπημα. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ήταν εγκληματική ενέργεια για τη χώρα το γεγονός ότι επετράπη η εγκατάσταση «ανθρώπων» της Κομισιόν των οποίων ο  ρόλος θα είναι να ελέγχουν τη συμμόρφωση της κυβέρνησης όσον αφορά στο πρόγραμμα.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως αναφέρει αναγνώρισε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να ελέγχουν το σύνολο των εσόδων  της χώρας τα οποία σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούν την αποπληρωμή του χρέους, ενώ μόνο το περίσσευμα αυτών αν και εφόσον υπάρχει θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των πρωτογενών δαπανών όπως συντάξεις, μισθού , και ανάγκες της παιδείας.

Τα κλειδιά της χώρας στους τεχνοκράτες Μερκοζί παρέδωσε ο κ.Παπαδήμος όπως υποστηρίζει ο Οικονομολόγος του Ε.ΠΑ.Μ.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές  του διεθνούς τύπου όπως ο ίδιος τονίζει, ο οποίος κάνει λόγο για πρωτόγνωρο μηχανισμό εμπλοκής στα εσωτερικά ενός κράτους, μηχανισμός που έχει να υπάρξει από την εποχή της αποικιοκρατίας .

 Ο Δ. Καζάκης κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό καθώς όπως αναφέρει τα 130 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα, θα διοχετευτούν μέσω ειδικού λογαριασμού, τον οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά η ευρωζώνη και  θα εξυπηρετεί κατεξοχήν τα τοκοχρεολύσια. Αν μένει κάτι θα δίδεται για την λειτουργία των νοσοκομείων, την εξυπηρέτηση μισθών και άλλων βασικών αναγκών και αυτά μέχρι τον Ιούλιο,  οπότε και έρχεται ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης .

Tί θα σημάνει η ένταξη στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Καζάκη η χώρα μετά την υπαγωγή της σε αυτόν απλά θα πάψει να υφίσταται.

Αναφέρει πως ένα κράτος υπό την κηδεμονία του μηχανισμού στήριξης μετατρέπεται  σε επιχείρηση, έτσι ακόμη και η εθνική ονομασία γίνεται brand name  κι ως εκ τούτου κινδυνεύει να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Βρισκόμαστε σε καθεστώς ακροδεξιάς η οποία ανέχεται το ξεπούλημα της χώρας, δήλωσε ο Οικονομολόγος ,συνεχώς « ακρωτηριάζεται» και δε μπορεί να βγει αλώβητη από αυτή την κατάσταση υποστήριξε ακόμη.

Θέλουν να μετατρέψουν το κέντρο της πρωτεύουσας σε MALL

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τα επεισόδια που σημάδεψαν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και έκαναν το γύρο του κόσμου ο κ. Καζάκης έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι βανδάλισαν την περιοχή με σκοπό να την καταστρέψουν και να  δημιουργήσουν εκ νέου μια τουριστική περιοχή.

Λεηλάτησαν ακόμη και τα μουσεία ο υπόκοσμος και τα στελέχη της κυβέρνησης δε δίστασε να καταγγείλει ανοιχτά ο κ.Καζάκης .

Είναι σαφής άλλωστε ο ισχυρισμός του σύμφωνα με τον οποίο δεν υφίσταται χρεοκοπημένη χώρα η οποία να έχει στα χέρια της πλούτο τέτοιου μεγέθους όπως αυτόν που φιλοξενούν τα μουσεία και άλλα ιδρύματα της χώρας μας, μιλώντας και για την κινηματογραφική ληστεία στην Ολυμπία.

Υπάρχει ακόμη ελπίδα…

Παρά την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ο Οικονομολόγος του Ε.ΠΑ.Μ βλέπει  παράθυρο  διαφυγής στην οργάνωση και πραγμάτωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας .
Με κεντρικές συντονιστικές επιτροπές όπως ο ίδιος εξηγεί  μπορεί να οργανωθεί αυτή  η ζωτικής  σημασίας απεργία .

Ο ρόλος τους θα είναι εκτός από την παροχή εφοδίων που χρειάζονται έτσι ώστε να πραγματοποιούνται συναλλαγές και να μην παραλύσει η χώρα,  θα είναι να ελέγχουν ακόμη  και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι απεργίες όπως λέει μπορούν να συνδέονται ανά δήμο , ανά γειτονιά και είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εμποδίσει την εκποίηση και παντελή διάλυση της χώρας .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας είναι και κινητοποίηση που πραγματοποίηθηκε στο Ηράκλειο όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 25.000 πολίτες.

 Ο κ. Καζάκης καταλήγει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αποφασισθεί και να ορισθεί η ημερομηνία  μιας γενικής πολιτικής απεργίας πριν εφαρμοστούν  οι συμφωνίες και ενταχθούμε στο μηχανισμό στήριξης .

Ο κόσμος περιμένει μια σπίθα, είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και διάσωσης των μελλοντικών γενιών των Ελλήνων αν και εφόσον υπάρξουν αφού σύμφωνα με τον κ. Καζάκη αυτές δολοφονούνται καθώς οι νέοι έχουν φτάσει στο σημείο να δουλεύουν μέχρι και 12 ώρες την ημέρα για ένα μισθό της τάξης των 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου