Αλέκα Παπαρήγα: Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οι δανειστές χάνουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους που είχαν στο πολλαπλάσιο κερδίσει, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε σε σημερινή της συνέντευξη Τύπου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν γύρω στα 24 δισ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία μεγαλώνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα ζήσει σε απόλυτη εξαθλίωση.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και ουσιαστικά πάλι σε χρεοκοπία.

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι απαιτείται στη χώρα πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα, ανέφερε πως ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί. «Κάτι που δεν θα συμβεί» ανέφερε και κάλεσε το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία της χώρας.

Είπε, επίσης, ότι είναι ανάγκη ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου