Ο Κώστας Γαβράς εκπέμπει SOS. Ακούει κανείς;

Ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, βλέπει τι συμβαίνει στη χώρα του και ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν το δέχεται.

«Δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μία προσευχή: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό που υποφέρει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους πιο στερημένους» δήλωσε εκ νέου ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Τονίζοντας ότι ο ίδιος ζει στη Γαλλία εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, είπε ότι η Ελλάδα τον συγκινεί βαθιά και εξήγησε ότι ακούει φοβερά πράγματα «για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε στην Ευρώπη τέτοια πράγματα» σημείωσε.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα «έχει γίνει μία χώρα όπου μπορούσαν να πουληθούν πράγματα επί πιστώσει, τα πάντα, αεροπλάνα, πύραυλοι, υποβρύχια, άρματα μάχης. Και τις πιστώσεις σήμερα είναι οι Έλληνες που θα τις πληρώσουν, ενώ δεν έχουν τίποτα να φάνε».

Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτερα, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης έκανε λόγο για «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» και ξέσπασε κατά της Γερμανίας.

«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε, επίσης, με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου