Εντός της ημέρας το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

από 24h.gr
Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009. Στο πόρισμα θα περιλαμβάνονται οι θέσεις των βουλευτών... του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΛΑΟΣ, το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να συμμετέχει στις εργασίες της Εξεταστικής πλην του ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσει δικό του πόρισμα.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ είχαν εξαρχής ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, ενώ την αποχώρησή τους από την Εξεταστική Επιτροπή ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κουρουμπλής, καταγγέλλοντας «μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αποκορύφωμα την απόφαση των πρώην υπουργών της ΝΔ να μην παραστούν στην Επιτροπή».

ΝΔ: «Αμέσως μετά τις εκλογές, η Εξεταστική Επιτροπή...»

Γιάννης Μιχελάκης
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε η κα Γεννηματά για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, επιτέλους, να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες.

Αυτό έχουν καταγγείλει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που οι ίδιοι διόρισαν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρωπαϊκά κείμενα, αλλά και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Και, επιτέλους, η κα Γεννηματά ας φροντίσει να διαβάσει τα κείμενα της Επιτροπής, που συνέστησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Θα διαπιστώσει, και εκεί, ότι το φούσκωμα του ελλείμματος με την ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.

Αμέσως μετά τις εκλογές, η Εξεταστική Επιτροπή, που θα συσταθεί, θα εντοπίσει όλη την αλήθεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου