Νίκος Χουντής προς Μπαρόζο, Ρομπάϋ: «Μαζί με τον έλληνα Πρωθυπουργό, και με όχημα την Ελλάδα, φέρατε το ΔΝΤ στην Ευρώπη»

Μιλώντας σήμερα, 13/3/2012, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της 1-2 Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ, είπε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Πριν από 2 χρόνια, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον έλληνα Πρωθυπουργό, έβαλαν τον λαό της πατρίδας μου σε ένα τεράστιο πείραμα. Η Ελλάδα αποτέλεσε το όχημα του ΔΝΤ στην ευρωζώνη. Σήμερα το ΔΝΤ είναι κατά θεσμικό τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό πείραμα : Μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, μείωση επιδομάτων, μείωση δαπανών για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Τα αποτελέσματα : 7% ύφεση πέρυσι. 1.000.000 άνεργοι σήμερα στην Ελλάδα επίσημα., 1.5 εκατ. άνεργοι ανεπίσημα. Κλείνουν καταστήματα, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. Ένας λαός δυστυχισμένος και προσβεβλημένος. Χρεοκόπησε η Ελλάδα σε βάρος του λαού της, σε βάρος της νεολαίας, σε βάρος των οικογενειών, για να κερδίζουν οι τράπεζες»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου