Γιάννης Κοραντής: «Πώς σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή»

Γιάννης Κοραντής
Ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γιάννης Κοραντής αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας, αλλά και διάσωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετά τις ποινικές διώξεις κατ’ αγνώστων, που άσκησε ο εισαγγελέας για την απόπειρα δολοφονίας, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι προβληματίζονται για τη χρονική περίοδο που οι αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και βουλευτής επικρατείας του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής μιλάει στο parapolitika.gr και μέσα από την εμπειρία του και απ’ όσα είναι σε θέση ο ίδιος να αποκαλύψει καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, εκτιμά ότι η υπόθεση έχει ουσία.

«Τα στοιχεία που είχαμε καταγράψει δείχνουν πως η υπόθεση έχει ουσία. Υπήρχε όντως σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό το διαπίστωσε και ο αρμόδιος εισαγγελέας ο κ. Ορνεάκης που πέρασε στην άσκηση ποινικών διώξεων. Το σύνολο των στοιχείων δείχνουν ότι η υπόθεση είναι βάσιμη γι’ αυτό και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις».

Ο κ. Κοραντής σημειώνει ότι ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο γνώριζε εκείνη την εποχή για το σχέδιο της δολοφονίας του, αλλά υπήρξε και σχέδιο διάσωσής του, από τους συνεργάτες του και την προσωπική του φρουρά.

Ένα από τα στοιχεία που αφορούσαν στο σχέδιο διάσωσης του Κώστα Καραμανλή ήταν η αλλαγή της καθημερινής του διαδρομής με το αυτοκίνητό του, όπου μάλιστα είχε συμβεί κι ένα περιστατικό με την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, την ευθύνη ωστόσο ανέλαβε Οργάνωση, που είχε εμφανιστεί μόνο σε εκείνο το περιστατικό.

Θολό παραμένει ωστόσο το τοπίο για τους Έλληνες που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Κοραντή, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν συνεργοί ή γνώριζαν και Έλληνες για την συγκεκριμένη απόπειρα, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ούτε σε ποιο χώρο θα μπορούσαν θα μπορούσαν να ανήκουν, αν π.χ. ήταν αντιεξουσιαστές.

Όσο για τον κ. Άλεξ Ρόντος και τη συμμετοχή του στην υπόθεση, ο κ. Κοραντής επικαλούμενος τα στοιχεία σημειώνει ότι ήταν από εκείνους που εμφανίζονται να γνωρίζουν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου