Αύριο η ίδρυση κόμματος από Καστανίδη, Κατσέλη

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της «Αίγλης» στο Ζάππειο, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης θα ανακοινώσουν την ίδρυση νέου κόμματος, που θα απαρτίζεται, αρχικά, από στελέχη και μέλη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη, το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, ενώ για τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου, για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Η διακήρυξη θα υπογράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από περίπου 200 μέλη και στελέχη, μεταξύ των οποίων οι διαγραφέντες, από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Χρήστος Κασάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Βούλα Τεκτονίδου.

Στο νέο κόμμα αναμένεται να ενταχθούν και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν ακολουθήσει στο παρελθόν τον Γεράσιμο Αρσένη στο «Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα», όπως ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης και ο Δημήτρης Πιπεργιάς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι θα πράξει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Στο νέο κόμμα θα υπάρξουν κάποιες καινοτομίες: Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ηγεσία δεν θα είναι μονοπρόσωπη.
  
Σύμφωνα με τα parapolitika.gr το σήμα του νέου κόμματος θα είναι το κόκκινο τριαντάφυλλο, περίπου όπως είναι δηλαδή το σύμβολο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα παρουσιάσουν το νέο τους κόμμα αύριο Τετάρτη 14/12 οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού θα είναι «Δημοκρατικός Σασιαλισμός» (ΔΗ.ΣΟ) και την ημέρα εκείνη τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσουν και την προσχώρηση 14 περίπου διαγραφέντων βουλευτών του Κινήματος.

Το στοίχημα, πάντως, του νέου «πασοκογενούς» κόμματος είναι η επιρροή του στην Περιφέρεια, γι' αυτό και αναμένεται η προσχώρηση τριών γραμματέων ισχυρών περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνεται, ότι στο νέο κόμμα πρόεδρος λέγεται ότι θα είναι η Λούκα Κατσέλη, ενώ επικεφαλής της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χάρης Καστανίδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου