Η εξεταστική – οπερέτα του ΠΑΣΟΚ έβγαλε λάδι τους Παπανδέου-Παπακωνσταντίνου - ΝΔ: Νέα εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές

Επιβεβαιώθηκε τελικά και μέσω του πορίσματος ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια Εξεταστική-οπερέτα προκειμένου «να βγάλει λάδι…» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έπραξαν με το έλλειμμα του 2009, οδηγώντας τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και την Tρόικα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το πόρισμα της πλειοψηφίας που υπέγραψαν και κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ενστάσεις της Ν.Δ. για τη δημιουργία μιας Εξεταστικής-παρωδίας, προκειμένου μέσα από ένα ελεγχόμενο και προαποφασισμένο πόρισμα να ικανοποιηθούν οι πράσινες προεκλογικές σκοπιμότητες.

Τα μέλη της πλειοψηφίας έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσα καταλυτικά στοιχεία τούς κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εξετάσθηκαν και δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα για όλα … έφταιγε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Έτσι στο «πράσινο» πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες μόνο στον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου γιατί «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναδεικνύεται και σε ήρωα καθώς όπως αναφέρει το πόρισμα- «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας».

Επίσης δεν διαπιστώνεται παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμάται πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήταν προσωπικής φύσεως

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα και επαναλαμβάνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».  Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.

Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ – μελών που οι ίδιοι διόρισαν – για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.

Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική. 

Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009.

Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.

Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν – και δικαιούνται – να μάθουν όλη την αλήθεια.

Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι – αμέσως μετά τις εκλογές – θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».

Δήλωση Γιάννη Παπαθανασίου για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2009  η Νέα Δημοκρατία, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα.  Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα όσα είπε η εκπρόσωπος του κ. Βενιζέλου, κα Φ. Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε, τελικά, από την απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ταπείνωση.
Οι ευθύνες αυτές είναι καταγεγραμμένες και ομολογημένες και τίποτα δεν μπορεί να τις διαγράψει, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο κ. Βενιζέλος.
Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε σήμερα στη Βουλή, το μόνο που κατάφερε είναι να εκθέσει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο και να καθυστερήσει, για λίγο καιρό, τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που τους βαραίνουν.
Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, ότι στη νέα Βουλή θα επιβάλει την αποκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του».  

Το ΠΑΣΟΚ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί λύπη, η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.
Προκαλεί λύπη, ότι το τόσο σοβαρό θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας, η Νέα Δημοκρατία θέλει να το μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης.
Προκαλεί λύπη, να αμφισβητεί μια μείζονα διαδικασία της Βουλής, την οποία επιδεικτικά αγνόησε και από την οποία απείχε.
Είναι απογοητευτικό να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση.
Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί. Δεν αντέχει να παρακολουθεί άλλο στείρες κομματικές αντιδικίες γύρω από την κατανομή της ευθύνης του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη ΝΔ σε αυτή την άγονη αντιπαράθεση.
Η ευθύνη του μέλλοντος είναι αυτή που έχει σημασία και σε αυτήν πρέπει να επιμείνουμε.
Αυτήν αφορούν τα μεγάλα και κρίσιμα διλήμματα των επικείμενων εκλογών
».

 
( Hide )
  1. Νικος ο Βουλγαρος31 Μαρτίου, 2012 17:58

    Πειστευω ακραδαντα οτι και η ΝΔ δεν θα κανει αντικιμενικη εξεταστικη , γιατι θα αναγκαστει να συγκυβερνησει μετα τις εκλογες με το ΠΑΣΟΚ .
    Και επειδη και παλι δεν θα εχουν την πλειοψηφια θα παρουν και τον Κουβελη .
    Η μονη λυση που εχουμε ειναι να δωσουμε την ψηφο μας στα αριστερα κομματα και στον Καμμενο .
    Την κομπινα με το χρηματιστηριο την εθαψαν , μην τους αφησουμε να θαψουν και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που εκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή