IIF:«Ασύμφορη η χρεωκοπία της Ελλάδας»

Μία ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στην ευρωζώνη εκτιμά "εμπιστευτικό" έγγραφο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters. Με το έγγραφο αυτό το IIF καλεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο κούρεμα ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές και μεταδόση της κρίσης.

Σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters, και με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012, το IIF επισημαίνει ότι μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες άνω του 1 τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη, συγκεκριμένα 1,3 τρισ. ευρώ που θα βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

"Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές και καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα προέκυπταν από μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας" αναφέρεται στο έγγραφο του IIF και για αυτό το λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο κούρεμα, ώστε όπως τονίζεται να εξασφαλίσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου