Νέα Δημοσκόπηση: 7 στους 10 δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Tην "άρνηση" και τον "θυμό" των πολιτών προς τα δύο "μεγάλα"  κόμματα αποτυπώνει  η δημοσκόπηση της Pulse RC, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Το Ποντίκι". Κι αυτό γιατί το 70% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι "λίγο έως καθόλου" πιθανό να ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη σχετική ερώτηση για την πιθανότητα ψήφου στο ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 76%.

Σε ότι αφορά τους "αποφασισμένους" ψηφοφόρους, είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 10% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ποσοστό που για τη ΝΔ φτάνει το 13%. 

Βουλή οκτώ κομμάτων μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse.
Απαγοητευτικά είναι και τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων σε ότι αφορά την πιθανότητα ψήφου ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το 2009.

Έτσι, από όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, το 57% σήμερα δηλώνει ότι είναι λίγο έως καθόλου πιθανό να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 25% των ψηφοφόρων του απαντά ότι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Αρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%. 
 
Την ίδια στιγμή, από όσους ψήφισαν ΝΔ το 2009, το 42% σήμερα δηλώνει ότι είναι λίγο έως καθόλου πιθανό να ψηφίσει ΝΔ, με το 35% των "γαλάζιων" ψηφοφόρων να απαντά ότι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο να ξαναψηφίσει ΝΔ. 

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Απριλίου.
( Hide )
  1. αφου το ποντικι δινει 3,5% στην
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    τοτε σιγουρα ειναι 7%

    ΑπάντησηΔιαγραφή