Τι θέλει η Τρόικα; Να γίνει η Ελλάδα επενδυτική ζώνη με φτηνά εργατικά χέρια

ο Γιώργος ΚΟΥΒΑΡΑΣ στο Aixmi.gr
Οι εταίροι στηρίζουν τον δικομματισμό. Προσβλέπουν στη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ει δυνατόν με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα προσαρμογής... που έχει συμφωνηθεί. Το ιδανικό σενάριο για τις Βρυξέλλες είναι ότι τον Ιούνιο θα ψηφιστεί χωρίς σοβαρούς κραδασμούς ένα ακόμη πακέτο μέτρων-σοκ που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη εξουθενωμένη ελληνική κοινωνία. Εάν όλα αυτά δεν συμβούν, τότε το plan B, η εγκατάλειψη της πλέον υπερχρεωμένης χώρας της Ευρωζώνης θα ξαναβρεθεί στο τραπέζι -εάν υποθέσουμε ότι έφυγε ποτέ.

Με το σκεπτικό των εταίρων διαφωνεί -πέρα από την ελληνική κοινωνία- η πραγματικότητα: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και για να γίνει βιώσιμο επιβάλλεται να «κουρέψει» η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτει. Η εσωτερική υποτίμηση αποτελεί χίμαιρα αφού το κόστος ζωής ανεβαίνει όσο μειώνονται τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να φτωχοποιούνται όλο και περισσότεροι. Η έξοδος από την κρίση δεν πρόκειται να συντελεστεί αν δεν υπάρξει έξοδος από τον υφεσιακό κύκλο και για να συμβεί αυτό πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά, να εφαρμοστούν δηλαδή αναπτυξιακές πολιτικές.

Επειδή η Τρόικα ξέρει οικονομικά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι επιμένουν σε ένα πρόγραμμα στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους αυτά που γνωρίζει και ένας πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών. Δυστυχώς, αποδεικνύεται στην πράξη ότι βαθύτερη επιδίωξη είναι η μετατροπή της χώρας σε επενδυτική ζώνη χαμηλού κόστους, μετά από την πραγματοποίηση σαρωτικών αποκρατικοποιήσεων, ώστε να γίνουν business συμφέρουσες για τους κηδεμόνες μας χάρη στα φτηνά ελληνικά εργατικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου