Στέλιος Παπαθεμελής: Υποψήφιος με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις ανακοίνωσε για τις εκλογές του 2012 η Δημοκρατική Αναγέννηση, δια στόματος του προέδρου της, Στέλιου Παπαθεμελή. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαθεμελής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές, στην Α’ Θεσσαλονίκης, και τόνισε πως «συγκροτούμε αντιμνημονιακό μέτωπο, λέμε όχι στους μνημονιακούς, τους κρυπτομνημονιακούς και τους όψιμους μνημονιακούς», τόνισε και πρόσθεσε πως «αυτοί που μας κατέστρεψαν δεν μπορούν να μας σώσουν» και πρέπει να βρεθεί ένας «Καιάδας» για να τους ρίξουμε εκλογικά.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, το Ε.ΠΑ.Μ. και το Κίνημα Πολιτών σχημάτισαν εκλογική συνεργασία με την ονομασία «ΟΧΙ», επικεφαλής και εκπρόσωπος της οποίας τέθηκε η πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Στόχος της συνεργασίας, όπως ανακοινώθηκε, είναι «να εκφράσει το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και να αναδείξει ικανούς και έντιμους εκπροσώπους, που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού».

Όπως υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οι πολιτικοί όροι της συνεργασίας των τριών παρατάξεων είναι:
  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου