ΚΚΕ: Οι θέσεις του Κόμματος για την Υγεία και την Πρόνοια

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία και την Πρόνοια παρουσίασε, χτες, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα... «Η πρώτη επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η συνεργασία μεταξύ τους, αλλά δεν το λένε προεκλογικά» τόνισε ακόμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Η κ. Παπαρήγα είπε, επίσης, πως η όποια κυβέρνηση συνεργασίας σχηματιστεί θα είναι μειοψηφία στο λαό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται μια τέτοια εξέλιξη, διότι όσο περισσότερες δυσκολίες υπάρχουν για το σχηματισμό κυβέρνησης, τόσο περισσότερος χώρος δημιουργείται για το λαϊκό κίνημα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα, έκανε λόγο για τρομοκρατικά διλήμματα που βάζουν στο λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε νόθο το διαχωρισμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Παρατήρησε δε ότι κόμματα που τάσσονται κατά του Μνημονίου -όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ- «τσίμπησαν το δόλωμα» που τους έριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ισοδύναμα μέτρα, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που δεν έπεσε στην παγίδα.

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», σχολίασε για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το από πού θα εξοικονομηθούν χρήματα, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν τολμάει να μιλήσει για αποδέσμευση από την ΕΕ.
 
Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία- Πρόνοια, όπως τις παρουσίασε η κ. Παπαρήγα περιλαμβάνουν:
- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων.

- Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων και των απωλειών τους από το "κούρεμα".

- Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια, κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις.

- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες.

- Κατάργηση όλων των πληρωμών και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

- Ανάπτυξη πανελλαδικά δημόσιων και δωρεάν Κέντρων Υγείας στις πόλεις και στους δήμους που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.

- Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους.

- Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας.

- Συγκρότηση κινητών μονάδων που θα επισκέπτονται τους μετανάστες στους τόπους συνάθροισής τους.
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της Υγείας και της Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μετά το "κούρεμα" τα αποθεματικά που διαθέτουν τα νοσοκομεία της πόλης μειώθηκαν σε 5.552.038 ευρώ, από 13.964.842 ευρώ που ήταν πριν.

Ανέφερε, επίσης, πως τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τα 395.000.000 ευρώ, ότι η Β΄ μονάδα εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ είναι ένα χρόνο κλειστή, λόγω έλλειψης προσωπικού, και πως στη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει γυμνάσιο και λύκειο για τυφλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου