Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την έντονη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από 3 εβδομάδες έμειναν για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου και το πολιτικό σκηνικό παραμένει ιδιαίτερα ρευστό καθώς ακόμη δύο δημοσκοπήσεις καταγράφουν τον κατακερματισμό του πολίτικου συστήματος.



Δημοσκόπηση VPRC:  Ούτε 37% μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα, 8 κόμματα μπαίνουν στη βουλή και κανένα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 22% ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, με 13% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,5% η Δημοκρατική Αριστερά με 10% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%.

Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (5%), ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό του ΛΑΟΣ (3,5%). Εκτός Βουλής μένουν -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση- οι Οικολόγοι Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (1,5%) και το Άρμα Πολιτών (1.5%).

Δημοσκόπηση PULSE: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν «πιάνουν» ούτε το 30%!

Σε Βουλή 8 κομμάτων οδηγούμαστε σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της Pulse για το Ποντίκι, η οποία δείχνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην «πιάνουν» ούτε 30% αθροιστικά!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 17,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%.

Τέταρτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 8,5%, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (3%) ενώ εκτός Βουλής μένουν ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και Άρμα Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου