(Και) Η Κρήτη γύρισε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ...

ο Νικόλαος-Κυριάκος ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο Statesmen
Όσοι έχουν ζήσει το ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες ιστορικές στιγμές του, δεν θα ξεχάσουν φυσικά τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμη και του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη. Στο νησί με τους περήφανους ανθρώπους, που συνέδεσαν ιστορικά τη διαδρομή τους με τους αγώνες για τη Δημοκρατία. Το «πράσινο νησί», όπως αποκαλείται.

«Καλωσορίσατε στο δημοκρατικό Ηράκλειο», είναι το τεράστιο πανό το οποίο αντικρίζει κανείς, μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Χθες, στη συγκέντρωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όλοι κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ που ήξεραν έχει τελειώσει. Ότι ακόμη και η Κρήτη, γύρισε την πλάτη στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η απογοήτευση των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν έκδηλη. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που ακολούθησε την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ δείχνει και πάλι να «φλερτάρει» με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Η συσπείρωσή του είναι κολλημένη στο… 1/3 όσων το ψήφισαν το 2009. Και αυτή είναι μια διαπίστωση που δεν χρειάζεται κανείς τις δημοσκοπήσεις για να την κατανοήσει.
Η επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη έχουν… χαθεί από το προεκλογικό κάδρο. Και έχουν αφήσει μόνο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να σηκώσει το βάρος μιας αποστολής αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου