Αυθαίρετα: Μετέωρη η νομιμοποίηση - Νέο αλαλούμ με απόφαση του ΣτΕ

Στον αέρα βρίσκεται αιφνιδίως η διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, καθώς το απόγευμα της Τρίτης το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία παγώνει και την υποβολή αιτήσεων και την επεξεργασία τους, αν δεν τηρούνται συγκεκριμένοι όροι.

Μέχρι την οριστική απόφαση, σύμφωνα με το ΣτΕ, επιτρέπεται μεν η νομιμοποίηση, αλλά μόνο με βάση τον παλιό νόμο που προβλέπει υποβολή αιτήσεων και νομιμοποίηση αυθαιρέτων, αλλά μόνο με επίσημα έγγραφα και αεροφωτογραφίες και όχι μόνο με υπογραφή μηχανικού, όπως προβλέπει ο τελευταίος νόμος.

Όπως πιστεύει το ΣτΕ, με τις παρατάσεις και τις αλλαγές του νόμου δημιουργείται αφ’ ενός εισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και αφ’ ετέρου μια νέα γενιά αυθαιρέτων. Η εξέλιξη αυτή, πέραν της μαύρης τρύπας που δημιουργεί στα έσοδα, θέτει σε ομηρία όσους έσπευσαν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ενώ ευνοημένοι θεωρούνται οι επιτήδειοι που χτίζουν τώρα.

Η οριστική απόφαση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένεται τον Ιούνιο, οπότε, αξίζει να σημειωθεί, λήγει και η θητεία του προέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου