Mαrine Le Pen: «Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»

από: iefimerida
Αιχμές κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs άφησε χθες η υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»... και παράλληλα χαρακτήρισε το ευρώ «καταστρεπτικό» για τη Γαλλία.

Σε χθεσινή της ομιλία στη Λυόν, κατά την οποία αναφέρθηκε σε θέματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η δύναμη των χρηματαγορών, η κ. Λεπέν παρουσίασε την Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, κάτι το οποίο εξήγησε λέγοντας πως «τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Η Goldman Sachs τοποθετεί τον άνθρωπό της στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». «Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ, ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία», συνέχισε.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε το ευρώ, για το οποίο προτείνει να θαφτεί, χαρακτηρίζοντάς το μια «καταστρεπτική ιδεολογία» που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Η κ. Λεπέν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ιδιαίτερα πεσμένη. Σε μία από αυτές, μάλιστα, εμφανίζεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου