Αύριο στις 12.00 η συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο

Αύριο το μεσημέρι στις 12, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αρχικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας που εκδόθηκε πριν από λίγο, με τους τρεις αρχηγούς που έλαβαν τις διερευνητικές εντολές... δηλαδή τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παπούλιας θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Π. Καμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον πρόερο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το αρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαίου.

 Αλέξης Τσίπρας: "Οχι σε κυβέρνηση του μνημονίου"

Την αντίθεσή του σε κυβέρνηση του μνημονίου επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. "Ουδεμία κυβέρνηση δικαιούται να εφαρμόσει το μνημόνιο που καταψήφισε ο ελληνικός λαός" τόνισε ο κ. Τσίπρας

Ευ. Βενιζέλος: "Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η μόνη λύση"

Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τάχθηκε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. "Ελπίζω στις διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια να φερθούν όλοι πιο υπεύθυνα". 

Φ. Κουβέλης: "Όχι σε συγκυβέρνηση με Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ"

Χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, εμείς δεν συμμετέχουμε σε συγκυβέρνηση Ν.Δ-Πασοκ επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του και τόνισιε ότι ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε εγώ προσωπικά διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από την ικανοποίηση ότι συμβάλλαμε στην εξεύρεση λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου