Δηλώσεις «υπακοής» Σαμαρά στη γερμανική Bild

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild o πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εγγυάται στη Γερμανία την εξόφληση των δανείων. «Όποιες κι αν είναι οι πολιτικές μας διαφορές», λέει ο κ. Σαμαράς, «η υπογραφή του ελληνικού κράτους είναι δεσμευτική για όλα τα κόμματα στην Ελλάδα. Η εξόφληση των δανείων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ».

Ο αρχηγός της ΝΔ αποκλείει την επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή, επισημαίνει ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση της κρίσης από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και υπογραμμίζει την ανάγκη ορισμένων αλλαγών στο πρόγραμμα λιτότητας μετά τις εκλογές, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν αμφισβητεί ούτε τις αρχές, ούτε τους στόχους, ούτε τις κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος.

Με τις παραπάνω δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει να "καθησυχάσει" τις ανησυχίες του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών τις οποίες εξέφρασε χθες με το εκβιαστικό μήνυμα του στον ελληνικό λαό στο οποίο μήνυμα περιέχονται και αιχμές για την εξαγγελθείσα νέα ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική του Γάλλου υποψηφίου προέδρου Φρ. Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου