Αλ. Τσίπρας: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ

«Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ σε δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό, ψήφο διακυβέρνησης, ζήτησε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακεί η χώρα από το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι αυτό που ζήτησε, το εννοεί.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων, από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ λέγοντας ότι οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς και υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς, έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα που αυτό προβλέπει από τις επόμενες κιόλας μέρες για τον ελληνικό λαό. Με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε, «δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την κατονομάζει ο ίδιος, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του στο μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία, αλλά τραγωδία για το λαό και τον τόπο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου