Δημιουργία, ΞΑΝΑ: Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου

Θάνος Τζήμερος
Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για το διεθνή διασυρμό της χώρας, την οικονομική ζημία του Δημοσίου και την συνεπακόλουθη αναλογική επιβάρυνση του έλληνα φορολογούμενου, κατέθεσε χθες... Δευτέρα 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της “Δημιουργία, ΞΑΝΑ!”, Θάνος Τζήμερος.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση η «δημιουργία, ξανά» καταγγέλλει τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης και προτρέπει τους έλληνες πολίτες ν’ αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην διεκδίκηση της ποινικής δίωξης των υπευθύνων που με τις παράνομες και ανήθικες πράξεις τους οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή δεινή κατάσταση.

Η “δημιουργία, ξανά!” υποστηρίζει την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος το οποίο εμποδίζει στην πράξη όχι μόνο την απόδοση ευθυνών, αλλά ακόμη και τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. Ζητά την κατάργηση της έννοιας της παραγραφής των αδικημάτων για τους Υπουργούς, υποστηρίζοντας ότι ένας Υπουργός θα πρέπει να είναι εφ’ όρου ζωής υπεύθυνος για τις πράξεις του. Τέλος, επιμένει στον αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας όσων διετέλεσαν Βουλευτές και Υπουργοί, καθώς και όσων κατείχαν διάφορα δημόσια αξιώματα.

Με συνέπεια στις θέσεις του κόμματος, η «δημιουργία, ξανά» ζητά την εντατικοποίηση των ενεργειών της Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκάλυψη των σκανδάλων των προηγούμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου