Αδιέξοδα, διεργασίες και διακυβεύματα….

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, πολιτικά, κοινωνικά και πρωτίστως οικονομικά που κληροδότησε στη χώρα το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα τελευταία δυο χρόνια με τις αλλεπάλληλες δεσμευτικές δανειακές συμβάσεις των μνημονίων 1 και 2... αποτελούν πλέον καθεστηκυία τάξη η ανατροπή της οποίας απαιτεί μακρόχρονες προσπάθειες και λαϊκούς αγώνες.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου έστειλε ένα μήνυμα με τρεις συνιστώσες, την καταγγελία του μνημονίου, την ανατροπή του δικομματισμού και την αλλαγή πολιτικής. Όμως το αδιόρθωτο πολιτικό κατεστημένο ερμηνεύει την λαϊκή εντολή κατά το ...δοκούν, δυναμιτίζοντας έτσι την ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα αγανάκτησης, θυμού και οργής της κοινωνίας.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ κόμματα δεσμευμένα με τα εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας και διαπλοκής προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν το μαύρο-άσπρο, τραβώντας σαν λάστιχο την εκπεφρασμένη θέληση του λαού με αντικειμενικό σκοπό να την "ενσωματώσουν" στις επιδιώξεις του ιερατείου των Βρυξελών, τις επιταγές  της Τρόικα και τις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ και επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση των κομμάτων της αριστεράς για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών η οποία θα συνεχίσει την ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση και τη χώρα σε ολοκληρωτική κατοχή. Μια δοτή κυβέρνηση τεχνοκρατών, συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, που θα πειθαρχεί στα κελεύσματα της τρόικας  στηριζόμενη σε κοινοβουλευτικές πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις «ανοχών», «αποχών» και αντιδημοκρατικών «νομοθετικών διαταγμάτων».

ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ των αντιμνημονιακών κομμάτων και ιδιαίτερα της αριστεράς σε συνδυασμό και με την εκλογή Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία έδωσαν κάποια ψήγματα αισιοδοξίας για μια αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στη Νότια Ευρώπη, όμως το "παγκόσμιο τέρας" του νεοφιλελευθερισμού φαίνεται πως ακόμα καλά κρατεί.. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα τρομοδιλλήματα, το σοκ και η βία, αλλοτριώνουν συνειδήσεις, επηρεάζουν, καθυποτάσσουν ηγέτες, πολιτικούς και αυτήν ακόμα την κοινωνία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι τις δύο πρώτες μέρες αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου το χαμόγελο επέστρεψε στους ανθρώπους, η αισιοδοξία και ελπίδα ήταν διάχυτη στον ελληνικό λαό, σήμερα όμως, λίγα εικοσιτετράωρα μετά αφότου εξαπολύθηκε από ελληνικά και ξένα κέντρα μια συντονισμένη επίθεση ενάντια στα αντιμνημονιακά κόμματα, ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ, με τόνους λάσπης και τρομοφοβικά διλλήματα, η ελληνική κοινωνία έχει παγώσει αφού διαισθάνεται ότι η πιθανότητα της προσδοκούμενης  αλλαγής απομακρύνεται.

Η ΕΥΘΥΝΗ της Αριστεράς στο σύνολό της, αλλά και κάθε φορέα χωριστά, είναι μεγάλη, δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ιστορική ευκαιρία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συντηρούν την ακυβερνησία διότι νομίζουν οι μωροί ότι έτσι θα εξουδετερώσουν την ανερχόμενη αριστερά και θα εξασφαλίσουν παράλληλα άφεση αμαρτιών της μέχρι σήμερα ένοχης πολιτικής τους για εγκληματικές ενοχές, ανοχές, λάθη και παραλήψεις.

Ο ΛΑΟΣ με την ψήφο του και πάλι, σε μια επαναληπτική εκλογική διαδικασία, θα δώσει λύση σε αυτό το νέο αδιέξοδο το οποίο μας οδήγησαν οι ανάξιοι πολιτικοί ηγεμονίσκοι του χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου