Γιώργος Τράγκας προς Α. Παπαρήγα : «Πες μας, τι πίνεις και δεν μας δίνεις»

Άκουγα σήμερα στον Real FM (10 με 12, στον Χατζηνικολάου) την Αλέκα Παπαρήγα να στρέφεται ευθέως κατά του αντιμνημονιακού μετώπου στην Ελλάδα! Κόμπιαζε, μιλούσε εντελώς ασυνάρτητα και εκτόξευε ρουκέτες εναντίον των άλλων κομμάτων της Αριστεράς... και οποιουδήποτε εκφράζεται κατά των ξένων δυνάμεων κατοχής και των συνεργατών τους!

Εκείνη την ώρα σκέφτηκα: «Πες μας, τι πίνεις και δεν μας δίνεις»… Φαίνεται ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πανωλεθρία για τον δικομματισμό και τους πρωταίτιους της εθνικής καταστροφής. Γι’ αυτό, βγήκε φόρα παρτίδα η Αλέκα μας, ως καθεστωτική συνιστώσα, να στείλει αναποφάσιστους στα δόντια του Μπενίτο και του Τζούλιο Αντρεότι. Εδώ και 20 μέρες, το αντιμνημονιακό ΚΚΕ με τα τάγματα του ΠΑΜΕ το έχει γυρίσει σε σφοδρή επίθεση εναντίον των αντιμνημονιακών κομμάτων! Φοβάται τον Τσίπρα και την υπαρκτή μεγάλη άνοδό του σε όλη τη χώρα; Φοβάται τον Φώτη Κουβέλη; Δεν θέλει σε καμία περίπτωση ένα αριστερό κόμμα να ξεπεράσει σε ποσοστά το ΚΚΕ; Έχω την αίσθηση ότι σήμερα, στον Real FM, εξετέθη ανεπανόρθωτα η Αλέκα. Γιατί, όταν έχεις την μπότα του Γερμανού στην πλάτη και προδικάζεις ότι θα σπείρει «απογοήτευση οποιαδήποτε αντιμνημονιακή κυβέρνηση», κάτι βρωμάει πολύ. Γιατί τότε γίνεσαι συνεργάτης του Σαμαρά, σύμμαχος του Βενιζέλου και, κυρίως, σύμμαχος των μονοπωλίων, εναντίον των οποίων κατεβάζεις κάθε μέρα τα τάγματα του ΠΑΜΕ. Κάποιους δουλεύεις. Οπωσδήποτε, όχι όλους. Εδώ και καιρό οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι κάτι βρωμάει με τη στάση του ΚΚΕ, που δηλώνει ανοιχτά στη διαδικτυακή τηλεόραση ότι αν κερδίσει τις εκλογές, δεν θα ξαναγίνουν τέτοιες εκλογές στην Ελλάδα!

Επαναλαμβάνω μονότονα: το σύστημα έχει δικλείδες ασφαλείας. Δεν σαρώνεται ούτε ανατρέπεται εύκολα. Έχουμε όμως τη δυνατότητα να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους αυτούς τους κυρίους, που τα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησαν σε βάρος ολόκληρου του λαού, υπονομεύοντας την Ελλάδα και λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία.

Αυτή την Κυριακή, με ψύχραιμη σκέψη, πρέπει να τιμωρήσουμε τους δημιουργούς του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Όλους εκείνους που μόλυναν και διάβρωσαν τη ζωή της ελληνικής κοινωνίας. Με ατέλειωτα οικονομικά σκάνδαλα. Όλα τα κορυφαία ονόματα που αντιμετώπισαν το δράμα του ελληνικού λαού με κυνισμό, με ιταμό ύφος, με περιφρόνηση, με χυδαία ψέματα και με όλα εκείνα τα στοιχεία συμπεριφοράς που συνιστούν μειοδοσία, δωσιλογισμό και προδοσία.

Αυτή την Κυριακή, πρέπει να ανατραπεί η αίσθηση ότι ο διπολισμός, το μεταπολιτευτικό κατεστημένο, παραμένει αλώβητο, ό,τι κι αν κάνει, ό,τι δεινά κι αν επιφέρει στον πολύπαθο και ιστορικό αυτό τόπο. Πράσινοι και γαλάζιοι είναι πρωταίτιοι μεγάλης εθνικής καταστροφής. Παραμένουν ατιμώρητοι. Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί δεν έχουν καν κληθεί να καταθέσουν για όσα υφίσταται ο ελληνικός λαός. Αντίθετα, προστατεύονται από το παρόν σκηνικό του διπολισμού ως ιερά πρόσωπα που δε μπορεί να αγγίξει η κριτική των κοινών θνητών ούτε ο καταλογισμός ευθυνών για τα ερείπια που έχουν προκαλέσει. Σε άλλη χώρα (π.χ. Ισλανδία, Αργεντινή κ.λπ.), θα είχαν κλητευθεί και θα δικάζονταν για όσα αναπάντεχα και απροειδοποίητα συνέβησαν στη ζωή των Ελλήνων.

Είναι εθνική υποχρέωση, είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον να αποκηρύξουμε με την ψήφο μας τον δικομματισμό, καταδικάζοντας έτσι πολιτικά και τις ευθύνες του για όσα σήμερα υποφέρουν οι Έλληνες. Είναι απαράδεκτο να δεχτούμε ότι τα ίδια ονόματα, τα ίδια πρόσωπα, ο ίδιος παραγόμενος πολιτικός λόγος, μπορεί να φέρει άλλα αποτελέσματα. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί εφόσον δεν υπάρξει, από την Κυριακή που έρχεται, ικανή και θαρραλέα αντίσταση.

Ξέρω. Φοβάστε το άγνωστο. Αυτούς που ποτέ δεν είχαν κυβερνήσει ή δεν είχαν μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη. Φοβάστε ακόμη γιατί έχετε προδοθεί πολλές φορές. Και έχετε δει πολλά «κοινωνικά συμβόλαια», πράσινα και γαλάζια, να καταπατώνται από κοινούς απατεώνες της πολιτικής μας ζωής. Δεν θα ξεκαθαρίσει όμως ποτέ η κόπρος του Αυγείου και δεν θα κινηθεί προς τα εμπρός τίποτα εάν δεν δοκιμάσουμε το καινούργιο και δεν αποδοκιμάσουμε το φθαρμένο, το οξειδωμένο, το σίγουρα πιο επικίνδυνο για την παραπαίουσα πορεία του τόπου.

Διαβάζω όλα τα μηνύματά σας και παρακολουθώ και τις συνεντεύξεις που δίνουν όλο οι αρχηγοί που εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί. Ναι, ορισμένοι από εσάς έχετε δίκιο που επισημαίνετε τις αδυναμίες του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ναι, έχετε δίκιο όσοι φοβάστε νέες κωλοτούμπες μετά τις εκλογές. Ναι, έχετε δίκιο όσοι αναφέρεστε σε ελλειποβαρείς προσωπικότητες, που μάλλον κινούνται αντιμνημονιακά γιατί αυτό συμφέρει στο κυνήγι των σταυρών και στην υλοποίηση διαφόρων φιλοδοξιών. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές. Αυτή την ώρα, μας ενδιαφέρει το μήνυμα που θα πάρει η καγκελαρία του Βερολίνου , η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και η διεθνής τοκογλυφία.

Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η αξιοπιστία και η πολιτική επάρκεια του κ. Τσίπρα, του κ. Κουβέλη, των Οικολόγων, του κ. Καμμένου και άλλων του αντιμνημονιακού μετώπου. Γιατί ήδη έχω δεδομένη την αφερεγγυότητα και την προδοσία των πράσινων και των γαλάζιων. Αυτοί μας πούλησαν. Αυτοί έφεραν το ΔΝΤ. Δεν έχω δοκιμάσει τους άλλους. Γελάω, φυσικά, με διάφορες απαντήσεις που δίνουν σε συνεντεύξεις για την υγεία, για την παιδεία, για την Μπαρτσελόνα, για την Μπάγερν κ.λπ., αλλά αυτή την ώρα, εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Σίγουρα δεν έχει πρόγραμμα ο Καμμένος. Αλλά μήπως έχει ο Σαμαράς; Δηλαδή, φωνάζοντας «εγώ θα κατεβάσω τις κουκούλες», δίνει καμία προοπτική στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας; Κραυγάζοντας «θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», πιστεύετε ότι ο άνθρωπος επικοινωνεί με την πραγματικότητα; Ξεφουρνίζοντας συνθήματα περί «ασφαλείας των πολιτών και εκσυγχρονισμού της αστυνόμευσης με υδροφόρες» (προσπαθώντας να μιμηθεί παλιές καμπάνιες του Σαρκοζί), έχετε την αίσθηση ότι φέρνει κάτι καινούργιο ή μας γυρίζει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις και κοινωνικούς διχασμούς;

Πρέπει να ξέρετε ότι ξένοι και ντόπιοι τρέμουν στην ιδέα να επαληθευθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα συντριβής των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα υπάρξει θέμα ηγεσίας και στη ΝΔ και ενδεχομένως και στο ΠΑΣΟΚ. Αν επαληθευτούν, θα με θυμηθείτε τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι το πρώτο κόμμα θα πάρει μπόνους 50 βουλευτές, με τον ασύλληπτα νοσηρό εκλογικό νόμο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Από το βράδυ, στο Extra Channel θα δείξω το εξώφυλλο του Crash που κυκλοφορεί την παρασκευή. Με εκρηκτική ύλη και ένα DVD που θα πρέπει να το δείτε οικογενειακά για να γελάσετε και να θυμηθείτε πριν πάτε στις κάλπες. Το «Κεσές Elections με σήμα την κωλοτούμπα» είναι ένα απολαυστικό πράγματι ντοκιμαντέρ. Ακόμη, στο Crash που κυκλοφορεί την Παρασκευή 4 Μαΐου, τα άγνωστα παρασκήνια του μυστικού πολέμου στη Λεωφόρο Συγγρού μεταξύ ΝΔ και Ανεξάρτητων. Οι «πράκτορες» του Σαμαρά και οι κολλητοί του Καμμένου.

Ακόμη, στο Crash που κυκλοφορεί, για πρώτη φορά το στρατηγείο των Wikileaks ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει στη Δέσποινα Παπαγεωργίου για όσα απόρρητα τηλεγραφήματα πρόκειται να έρθουν στο φως σύντομα. Έχει σημασία να διαβάσετε όσα λένε για το πόσα γνώριζαν οι πολιτικοί μας και δεν έκαναν τίποτε ές ότου φτάσαμε στην καταστροφή. Ακόμη για πρώτη φορά, ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ μιλάει στα ίσια για τους φασίστες των Βρυξελλών και τις σχέσεις τους με τους Έλληνες πολιτικούς και για το πώς σκότωσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Όσοι έχετε σχέση με υπαλλήλους τραπεζών, ειδοποιήστε τους για τη δεύτερη παρτίδα αποκαλύψεων σχετικά με το καθεστώς της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς επίσης για το πώς ο Παπανδρέου πίεζε, εξεβίαζε ουσιαστικά, την Τράπεζα Πειραιώς για να αλλάξουν πολιτική γραμμή κανάλια, λόγω των δανείων που είχαν πάρει από τον Μιχάλη Σάλλα.

Για να μη μας θεωρούνε κορόιδα, το «Crash» την Παρασκευή δημοσιεύει τις σχέσεις και τις φιλίες που έχουν διάφοροι Έλληνες πολιτικοί με τον ισραηλινό κολοσσό πετρελαίων Delek, μεταξύ άλλων.

Αυτά για σήμερα. Βγάλτε τον ιό της φοβίας από το αίμα σας και την Κυριακή φορέστε τα καλά σας. Ή το βράδυ που θα έχει πανσέληνο θα ενταφιάσουμε για τα καλά τον διπολισμό ή θα νομιμοποιήσουμε τις πράξεις του και θα βγουν στο φως του φεγγαριού οι λυκάνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου