Αλέξης Τσίπρας: «Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας»

Η νέα προεκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με στόχο, αυτή τη φορά, να κατακτήσει την πρώτη θέση «Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα... μετά το τέλος της άκαρπης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, από την οποία προέκυψε η νέα εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, δύο είναι στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ: η μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα, ώστε εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και η προεκλογική διεύρυνση των δυνάμεών του με νέες συνεργασίες.

Στελέχη του Συνασπισμού εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για προεκλογική συνεργασία στην παρούσα φάση είναι μεγαλύτερες με δυνάμεις, όπως η Κοινωνική Συμφωνία.

Μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη «έκλεισε το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα, ότι απαιτείται ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας και «η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας, η Κοινωνική Συμφωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται».

Την Τρίτη, ο Αλ.Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας έθεσαν ένα δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα».

«Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας» είπε ο Αλ.Τσίπρας, τονίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να μην προδώσει τις προσδοκίες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου