"Να επιστρέψουν στη δραχμή"

Τα δημοσιεύματα του γερμανόφωνου τύπου σχετικά με τα θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος επικεντρώνονται στην υψηλή ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην αγορά εργασίας. «Στην Ισπανία και στην Ελλάδα μόνο ένας στους δυο μέχρι 24 χρονών έχει μια δουλειά».

H εφημερίδα γράφει: «Όσο διαρκεί η κρίση στην Ευρωζώνη δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία πέτυχαν διότι εδώ υπάρχει μια μεσαία τάξη με πολλές επιχειρήσεις, η οποία διαρκώς ανακαλύπτει καινούγρια προϊόντα, τα πουλάει παντού και έτσι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η χαμένη γενιά όμως στην Ισπανία, την Ελλάδα ή την Πορτογαλία μπορεί μόνο να ονειρεύεται κάτι τέτοιο».

Η
Nordwest Zeitung σημειώνει για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: «Τα δισ. που δόθηκαν στην Αθήνα ούτως ή άλλως είναι χαμένα. Καλύτερα ένα τρομερό τέλος, παρά ένας διαρκής τρόμος χωρίς τέλος».

Η γερμανική έκδοση των
Financial Times φιλοξενεί άρθρο του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί με τίτλο «Η Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη» και σημειώνει: «για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κατάθλιψη θα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή. Κίνδυνος μετάδοσης για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης δεν υπάρχει –ούτως ή άλλως έχουν μολυνθεί».
enikos.gr         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου